Grozljivo: kolesarski as pri veliki hitrosti na spustu trčil v hišo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na spustu z vzpona Colle di Boasi je le nekaj minut po padcu številnih favoritov grozljivo nesrečo doživel tudi Španec Oscar Rodriguez, ki je pri veliki hitrosti trčil v hišo.
Oglej si celoten članek

Enajsto etapo dirke po Italiji in spust z vzpona Colla di Boasi si bodo kolesarji še dolgo zapomnili. Najprej smo bili priča grdemu množičnemu padcu, v katerega sta bila udeležena tudi najboljša kolesarja dirke Geraint Thomas in Primož Roglič, medtem ko je tretji kolesar skupnega seštevka Tao Geoghegan Hart v rešilcu zapustil dirko.

A medtem ko je Geoghegan Hart še vedno v bolečinah ležal na cesti, smo bili nekaj kilometrov nižje na spustu priča še bolj grozljivi nesreči, ko je španski kolesar ekipe Movistar Oscar Rodriguez po dotiku z drugim kolesarjem izgubil nadzor nad kolesom, se zapletel še s prometnim znakom ter trčil naravnost v steno ene od hiš ob cesti.

Tako kot Geoghegan Hart je tudi Rodriguez v bolečinah obležal ob cesti, kjer so mu na pomoč priskočili člani njegove ekipe ter kasneje zdravniško osebje.

Rodriguez in Geoghegan Hart sta bila zaradi svojih nesreč prisiljena zapustiti dirko, kar pomeni, da se dirka nadaljuje z vsega 140 kolesarji, potem ko je iz torka na sredo pred startom enajste etape odstopilo še dodatnih osem kolesarjev zaradi okužb s koronavirusom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 20:06 17. Maj 2023.

    Sam sem vozil amaterske dirke po Italiji,se spomnim,mislim da 2007,ko smo imeli štart v Pordenone. Trasa dolga 155km in 3000 …

  • 19:19 17. Maj 2023.

    Ni trčil v hišo ampak v prometni znak......

  • 18:46 17. Maj 2023.

    To ni več šport ampak gladiatorstvo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.