Haas razkril enormne stroške Schumijeve nesreče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nesreča Micka Schumacherja bo imela tudi precejšnje finančne posledice.
Oglej si celoten članek

Nesreča Micka Schumacherja v kvalifikacijah za VN Savdske Arabije bo njegovo moštvo Haas F1 Team stala od pol do enega milijona dolarjev, je ocenil šef ekipe Günther Steiner.

Dolga prekinitev Schumacherjev sin po grozljivi nesreči v bolnišnici

Čeprav sta šasija in motor preživela trk, bo strošek popravila po oceni Steinerja še vedno "razmeroma visok, saj smo izgubili celotno vzmetenje z izjemo sprednjega levega. Če se ne motim, je tam še nekaj ostalo. Vse ostalo se je bolj ali manj spremenilo v ogljikov prah."

"Glede financ še nimam povsem točnega odgovora, a če upoštevamo menjalnik, celotno karoserijo, hladilni sistem... nekje od polovice do enega milijona dolarjev," je pojasnil Stenier.

Neverjetno Schumacher po hudi nesreči: "To, da stojim tukaj ..."

Schumacher je v drugem delu kvalifikacij pri veliki hitrosti trčil v zaščitni zid, potem ko je zapeljal na visok robnik in pri tem izgubil nadzor nad dirkalnikom. Iz razbitin so ga potegnili reševalci, nakar je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico, kjer niso odkrili nobenih resnih poškodb.

Foto: Profimedia Mick Schumacher

Dan kasneje se je vrnil v paddock v F1, kjer je razkril, da jo je v nesreči odnesel popolnoma brez posledic, kar je pripisal varnostnemu razvoju dirkalnikov.

Schumacher je z nesreči v Džedi nadaljeval neslavni trend, ki ga je začrtal v debitantski sezoni, ko je moštvu pridelal za štiri milijone evrov popravil, kar je bilo največ med vsemi dirkači v karavani.

Razsipnež Schumacher pridelal račun v višini štiri milijone evrov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.