Šport > Moto športi
1487 ogledov

Haas razkril enormne stroške Schumijeve nesreče

Mick Schumacher Profimedia
Nesreča Micka Schumacherja bo imela tudi precejšnje finančne posledice.

Nesreča Micka Schumacherja v kvalifikacijah za VN Savdske Arabije bo njegovo moštvo Haas F1 Team stala od pol do enega milijona dolarjev, je ocenil šef ekipe Günther Steiner.

Mick Scumacher Dolga prekinitev Šport Schumacherjev sin po grozljivi nesreči v bolnišnici

Čeprav sta šasija in motor preživela trk, bo strošek popravila po oceni Steinerja še vedno "razmeroma visok, saj smo izgubili celotno vzmetenje z izjemo sprednjega levega. Če se ne motim, je tam še nekaj ostalo. Vse ostalo se je bolj ali manj spremenilo v ogljikov prah."

"Glede financ še nimam povsem točnega odgovora, a če upoštevamo menjalnik, celotno karoserijo, hladilni sistem... nekje od polovice do enega milijona dolarjev," je pojasnil Stenier.

Mick Schumacher Neverjetno Šport Schumacher po hudi nesreči: "To, da stojim tukaj ..."

Schumacher je v drugem delu kvalifikacij pri veliki hitrosti trčil v zaščitni zid, potem ko je zapeljal na visok robnik in pri tem izgubil nadzor nad dirkalnikom. Iz razbitin so ga potegnili reševalci, nakar je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico, kjer niso odkrili nobenih resnih poškodb.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Dan kasneje se je vrnil v paddock v F1, kjer je razkril, da jo je v nesreči odnesel popolnoma brez posledic, kar je pripisal varnostnemu razvoju dirkalnikov.

Schumacher je z nesreči v Džedi nadaljeval neslavni trend, ki ga je začrtal v debitantski sezoni, ko je moštvu pridelal za štiri milijone evrov popravil, kar je bilo največ med vsemi dirkači v karavani.

mick schumacher Razsipnež Šport Schumacher pridelal račun v višini štiri milijone evrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.