Šport > Moto športi
26650 ogledov

"Schumacher je že 2922 dni ujetnik v svojem telesu"

schumacher Epa
Danes (29. december) mineva natanko osem let od nesreče, v kateri se je hudo poškodoval Michael Schumacher.

29. december 2013 bo za vedno ostal zapisan kot eden najbolj tragičnih dni v vsej športni zgodovini. Pred natanko osmimi leti se je na ta dan med smučanjem po neoznačeni progi v francoskem Meribelu hudo poškodoval za mnoge še vedno najboljši dirkač vseh časov Michael Schumacher.

O stanju legendarnega Nemca, ki je v karieri zbral 91 zmag in sedem naslovov svetovnega prvaka, danes ni znanega prav veliko. Nekaj drobitnic je v zadnjih letih javnosti navrgel nekdanji šef Ferrarija Jean Todt, medtem ko družina vztrajno molči.

Michael in Corinna Schumacher | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po ugotovitvah bolje obveščenih nemških medijev se v ozadju nerazkrivanja informacij skriva več razlogov. Prvi je zagotovo ta, da želi družina spoštovati Michaelovo željo, saj je že v času akrivne kariere prisegal na jasno razločitev javnega in zasebnega življenja. Drugi razlog je nepredvidljiv potek okrevanja, tretji pa nihanje Schumijevega stanja.

"Če bi Sabine Kehm (tiskovna predstavnica, op. a.) podala izjavo za medije o podrobnostih Michaelovega stanja, potem bi morala enako storiti jutri, pojutrišnjem in tako naprej," so pred meseci zapisali novinarji nemškega Focusa in dodali: "S tem se bodo morali sprijazniti tudi njegovi najbolj goreči in zaskrbljeni navijači."

bunte schumacher twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V prvih letih po nesreči so Schumacherja vseskozi obkrožale številne špekulacije glede njegovega stanja, v zadnjem času pa so se stvari v tem pogledu nekoliko umirile. K temu je delno pripomogel tudi preboj njegovega sina Micka v F1, kjer pa v krstni sezoni ni bil tako uspešen kot njegov slavni oče. Kljub točkovni ničli si je prislužil številne pohvale, strokovnjaki pa so prepričani, da bo šele po selitvi h konkurenčnejši ekipi lahko unovčil svoj talent. Pri tem mu bo pomagal tudi Ferrari, kateremu je Michael med letoma 1996 in 2006 privozil 72 zmag in pet zaporednih naslovov prvaka (2000-2004). Mick (22) je bil namreč imenovan za enega od dveh rezervnih dirkačev poskočnega konjička za sezono 2022.

Schumijev sin je bil pred osmimi leti priča očetovi nesreči, vendar javno o tem ni nikoli spregovoril. Kadar tema pogovora nanese preblizu očetu ali njegovemu zasebnemu življenju, se dirkač Haasa zateče k molku, kar je nenazadnje tudi razumljivo.

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

Upanja in več

V letu 2021 so bile novice o Schumacherjevem zdravstvenem staju tako rekoč nične. "Upanja ni več, obstaja velika verjetnost, da ne bomo nikoli izvedeli resnice," so dogajanje v zadnjem letu pospremili pri švicarskem Blicku.

michael schumacher | Avtor: Epa Epa
Radovednost navijačev in širše javnosti, ki se tudi osem let kasneje še vedno sprašuje, ali se Schumacher zaveda samega sebe, ali prepoznava družinske člane, ali lahko hodi, ali lahko komunicira z okolico in podobno, bo do nadaljnjega ostala nepotešena.

"Vsaka informacija bi samo odprla vrata za nove špekulacije," pri obstoječi politiki vztraja tiskovna predstavnica Sabine Kehm. Kdor se bo temu zoperstavil, se bo moral zagovarjati na sodišču, še sporoča Schumijeva družina. Veliko prahu je poleti dvignil Todtov intervju za Bild, v katerem je dejal, da je "Michael preživel, ker je tako želela Corinna, toda z resnimi posledicami." "Kar zadeva podrobnosti njegovega stanja, spoštujem zasebnost družine," se je od podvprašanj ogradil "mali Francoz".

Najbolje varovani "zapornik"

"Po 2922 dneh je upanje samo še prazna beseda. Nekoč najboljši dirkač vseh časov (za mnoge še vedno!) je danes ujetnik v svojem telesu," ob osmi obletnici nesreče navaja Blick. Schumacher se še vedno nahaja v vili ob Ženevskem jezeru, kjer zanj skrbi številčno medicinsko osebje in mala vojska varnostnikov, vsak izmed njih pogodbeno zavezan molčečnosti. Stroški so astronomski, vendar družina finančno ni ogrožena, saj je Michael v karieri zaslužil bajne vsote denarja.

schumacher vila | Avtor: Epa Epa

Po besedah Luce Badoerja, Schumijevega nekdanjega kolega pri Ferrariju, je do Nemca nemogoče priti brez soglasja njegove žene. "Samo peščica ljudi ima dostop do Michaela. Corinna odloča, kdo ga lahko obišče," je dejal.

Eden tistih, ki jim je dostop do Schumija onemogočen, je njegov nekdanji menedžer Willi Weber. "Corinna se boji, da bom takoj prepoznal, kaj se dogaja, in o tem obvestil javnost," je nekoč izjavil Weber.

Schumacherja z izjemo rednih izbrancev v zadnjih osmih letih ni videl nihče. In nič ne kaže, da bi se to v bližnji prihodnosti spremenilo.

michael schumacher | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Graciela_Landrum 10:12 30.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Pallialita
    Pallialita 23:48 29.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice