Šport > Moto športi
4846 ogledov

Ali Hamilton molči, ker zapušča F1? Toto Wolff odgovarja

Lewis Hamilton VN Abu Dabija Epa
Sedemkratni svetovni prvak se je po porazu proti Maxu Verstappnu zavil v molk.

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se vse od zanj neugodnega razpleta zadnje dirke sezone za VN Abu Dabija, kjer ga je poslednjih ovinkih ugnal Max Verstappen (Red Bull), ni pogovarjal s predstavnik sedem, medtem pa v mediji kroži vse več nepreverjenih informacij glede nadaljevanje njegove kariere.

Kolektivni medijski molk srebrne garaže je pred dnevi prekinil šef moštva Toto Wolff, ki je izrazil upanje, da bo Hamilton v naslednji sezoni še dirkal.

Za popestritev skopega dogajanja je kmalu zatem poskrbel nekdanji prvi mož F1 Bernie Ecclestone z izjavo, da se Britanec po bolečem porazu prihodnje leto ne bo vrnil, temveč se bo posvetil delu v modni industriji.

bernie ecclestone | Avtor: EPA EPA

Besede nekdanjega F1 Suprema so, milo rečene, privlečene za lase, saj tudi v dirkaških krogih prevladuje prepričan,je da bo Hamilton, ki je s sedmimi naslovo izenačen z Michaelom Schumacherjem, prihodnje leto še bolj motiviran, da dokaže svojo superironost in novopečenega svetovnega prvaka postavi na svoje mesto.

sir Lewis Hamilton princ Charles | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Britanec, ki je bil po koncu sezone odlikovan z nazivom viteza, ima pogodbo z Mercedesom sklenjeno do leta 2023, po navedbah dobro obveščenih virov znotraj dirkaških krogov pa je svojemu moštvu že zagotovil, da bo dogovor spoštoval, kar pomeni, da bo v karavni elitnega dirkaškega športa ostal vsaj še dve leti.

Špekulacije o tem, da je Hamiltonov molk povezan z njegovim bližajočim se slovesom od formule 1, je zavrnil šef Mercedesa, ki pravi, da je razlog precej bolj enostaven. "Lewis molči, ker v tem trenutku nima ničesar za povedati," je pojasnil Wolff.

"Vsi smo še vedno pod vplivom čustev, to še posebej velja za Lewisa. Do zadnjega kroga je imel v rokah naslov svetovnega prvaka, nato pa mu je bilo v sekundi to odvzeto. Seveda v takšnih trenutkih človek izgubi zaupanje in težko razume, kaj se je zgodilo," se je ob nekatere sporne odločitev v zaključku dirke še obregnil avstrijski inženir.

"Srce mu bo narekovalo, da mora nadaljevati, saj je na vrhuncu svojih moči. Premagati moramo bolečino, ki mu je bila prizadejana, ker je Lewis človek pravih vrednot. Če prekršimo osnovne principe pravičnosti in smo nenadoma podvrženi naključnim odločitvam, to človeka logično odvrne od tega športa. Verjamem, da bomo kot ekipa predelali te dogodke. Potrebovali bomo dolgo časa, da prebolimo, vendar nikoli ne bomo pozabili bolečine in žalosti," je sklenil Wolff.

toto wolff | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 17:23 27.december 2021.

    to je je pokazalo Hamiltonu da ne sme in nemore bit boljši... kar mu da misliti da bo drugo leto enako.... in če bi dobro pobrskal(i) po zgodovini bi vedeli da imam prav.. a ni tako Ingremar ?

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 17:10 27.december 2021.

    Seveda bo, ne bojte se. Ugaja mu, da se vrtijo okoli njega in se dela ubogega, ko se trudijo okoli njega. Brez medijske pozornosti ne zmore živeti. Ne bo se umaknil vsem tem vznemirjenjem.

  • labinje 17:04 27.december 2021.

    tojebila velika kraja za Lewisa