Šport > Moto športi
16144 ogledov

Schumacher pridelal račun v višini štiri milijone evrov

mick schumacher Epa
Mali Schumi si je prislužil neslavni nadimek "kralj nesreč" sezone 2021.

Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, je krstno sezono v formuli 1 končal brez osvojene točke, za nameček pa je svoji ekipi Haas F1 Team pridelal še velikanski račun za popravila njegovega dirkalnika.

Dvaindvajsetletni Nemec, ki je bil nedavno imenovan za rezervnega dirkača Ferrarija v prihajajoči sezoni, je bil v minulem letu vpleten v številne nesreče in bližnja srečanja s tekmeci, stroški popravil njegovega povsem nekonkurenčnega dirkalnika pa so znašali kar 3,7 milijona funtov ozirom 4,3 milijona evrov.

Mick Schumacher Bomba iz F1 Šport Oče Michael bi bil ponosen! Mick Schumacher dobil mesto v Ferrariju

Haas je skoraj četrtino celotnega zneska porabil za popravilo po Schumacherjevi nesreči na kaotični VN Savdske Arabije, kjer je silovito trčil v zaščitno ogrado, kar je botrovalo rdeči zastavi in ponovljenemu startu.

mick schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Schumacher je bil  zaslužen za ogromen nakupovalni seznam rezernih delov njegove ekipe, ki se je ob koncu sezone srečevala z resnim pomanjkanjem materirala.

Nemec je skozi sezono "pokuril" ker osem sprednjih krilc in devet kompletov vzmetenja. "Porabili smo praktično vse, kar imamo. V primeru nesreče na treningu pred zadnjo dirko sezone, nam bo šlo zelo na tesno," je po Schumacherjevi nesreči v Savdski Arabiji potožil šef ekipe Günther Steiner.

 | Avtor: Thesportsgrail.com Thesportsgrail.com

Tako Mick Schumacher kot njegov konroverzni moštveni kolega Nikita Mazepin v pretekli sezoni nista osvojila niti točke.

Na drugem mestu neslavnega seznama najbolj razsipnih dirkačev se je znašel član Ferrarija Charles Leclerc, tretji pa je bil svetovni prvak Max Verstappen. Na četrtem mestu je pristal dirkač Williamsa Nicholas Latifi, čigar nesreča v sklepnem delu dirke za VN Abu Dabija je pomembno krojila razplet prvenstva.

 | Avtor: Thesportsgrail.com Thesportsgrail.com

 
Komentarjev 1
  • Julian_Ellis 09:36 25.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦