Šport > Moto športi
6564 ogledov

Oče Michael bi bil ponosen! Mick Schumacher dobil mesto v Ferrariju

Mick Schumacher Epa
Pri Ferrariju bomo znova videli priimek Schumacher, saj je dobil mladi Mick vlogo četrtega voznika.

Nemški dirkač formule Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnea prvaka v F1 Michaela Schumacherja, bo v prihodnji sezoni formule 1 četrti voznik pri Ferrariju. To je v intervjuju za RTL potrdil šef ekipe Ferrari Mattia Binotto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Mick bo nadomestni voznik Ferrarija, tako kot tudi Antonio Giovinazzi," je povedal Binotto za televizijsko postajo RTL: "Antonio bo na nekaterih dirkah testni voznik, če njega ne bo, bo njegovo mesto prevzel Mick."

Dvaindvajsetletni Schumacher, ki bo tudi v 2022 dirkal za Haas, bo tako v širši ekipi Charlesa Leclerca in Carlosa Sainza. Če enemu od obeh spodleti, bi Mick Schumacher kmalu lahko vozil za scuderio iz Maranella v F1 in tako šel po stopinjah svojega očeta Michaela Schumacherja.

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

"Mick je voznik Ferrarija, pripada Ferrarijevi akademiji, dobro mu je šlo s Haasom vso sezono 2021," je dejal Binotto in dodal: "Končni cilj akademije je najti naslednjega voznika za Ferrari. Zato nam je pomembno, da ga vedno podpiramo in mu pomagamo."

Leclerc ima pogodbo s Ferrarijem do leta 2024, Sainzu pa pogodba poteče konec leta 2022. Binotto je v intervjuju za RTL napovedal, da se bo s Sainzom o njegovi prihodnosti pogovarjal že pozimi.

Na razplet situacije pa nestrpno čakajo italijanski "tifozi", za katere je ime Schumacher še vedno sveto in si tako kot velik del sveta Formule 1 ponovno želijo videti legendarni priimek v bolidu "poskočnega konjička".

Mick Schumacher | Avtor: Epa Epa

Mick je namreč že nekaj let član Ferrarijeve dirkaške akademije, katere glavni cilj je vzgojiti bodoče voznike za svojo ekipo Formule 1 in Mick je zagotovo eden njenih najboljših produktov zadnjih let.

Sezono 2021 je sicer v popolnoma nekonkurenčnem Haasu končal na 19. mestu izmed 20 voznikov, a je svoj talent dokazal s tem, da je dosegal dosti boljše rezultate od svojega moštvenega kolega Nikite Mazepina.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Da je treba nanj resno računati, pa je dokazal predvsem v prejšnjih sezonah, ko je leta 2018 postal evropski prvak Formule 3 in lani svetovni prvak Formule 2.

Mickov oče je sicer za Ferrari nastopal kar 11 sezon, tekom katerih je osvojil kar pet izmed svojih rekordnih sedmih naslovov svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice