Šport > Moto športi
4215 ogledov

Hamiltona čaka kazen: "V tem primeru ni popuščanja"

lewis hamilton Epa
Novoizvoljeni predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) je zažugal Lewisu Hamiltonu.

Osmoljenec nedavno končane sezone F1 Lewis Hamilton (Mercedes) se ni udeležil slavnostne podelitve pokalov v francoski prestolnici in se posledično znašel pod drobnogledom Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).

Po besedah novoizvoljenega predsednika Mohammeda Ben Sulayema je protestno dejanje sedemkratnega svetovnega prvaka v nasprotju s pravili, zato mu grozijo sankcije. 

Hamiltonova odsotnost je kršitev pravila Article 6.6, po katerem se morajo "prvi, drugi in tretji dirkač prvenstva udeležiti podelitve nagrad." Novi predsednik Fie, ki je na položaju nasledil Jeana Todta, se bo moral odločiti, ali je Britančev bojkot vreden nadaljnje obravnave.

Kot je povedal novinarjem na gala prireditvi v Parizu, popuščanja ne bo.

Lewis Hamilton Iz Mercedesa trdijo Šport Šokanten razplet sage, je Lewis zaradi dogodkov na zadnji dirki končal kariero?

Mohammed Ben Sulayem, FIA | Avtor: FIA FIA
"Pravila so pravila," je poudaril Ben Sulayem, kar je ironično, glede na to, da Hamiltonovo nezadovoljstvo izvira prav iz nedoslednega upoštevanja pravil, kar je krojilo razplet odločilne dirke sezone za VN Abu Dabija. "Natančno bomo preučili pravila in ugotovili, ali je šlo za kršitev. Pravila je treba upoštevati. Če je prišlo do kršitev, ne bo nobenega popuščanja," je obljubil.

"Zavedam se, da je Lewis zelo žalosten zaradi vsega, kar se je zgodilo. Lahko bi celo rekli, da ga je to zlomilo. Kljub temu bo treba ugotoviti, ali je kršil pravila. V tem trenutku težko rečem. Predsednik sem šele nekaj ur, nisem še imel časa analizirati vseh dejstev," je povedal Ben Sulayem.

Če bo Hamilton spoznan za krivega, mu grozi finančna kazen.

verstappen Kocka je padla Šport Mercedes na Hamiltonovo željo opustil pritožbo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.