Avto
498 ogledov

Novi predsednik FIA je Mohammed Ben Sulayem

Mohammed Ben Sulayem, FIA FIA
Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je na letni generalni skupščini izvolila novega predsednika.

Novi predsednik FIA je z 61,62 odstotka glasov postal  Mohammed Ben Sulayem, ki je s tem premagal protikandidata Grahama Stokerja in bo po dvanajstih letih nadomestil Jeana Todta, ki po treh mandatih na vrhu avtomobilske zveze ni več mogel kandidirati za predsednika.

Andrej Brglez To bodo prve poteze Avto Novi predsednik Avto-moto zveze Slovenije o svojih prvih potezah

Mohammed Ben Sulayem, FIA | Avtor: FIA FIA

Oba finalista za naskok na položaj predsednika FIA sicer nista  sicer nista bila med prvimi kandidati, na katere se je namigovalo, saj se je govorilo, da naj bi o kandidaturi med drugimi razmišljala tudi bivši predsednik Astona Martina, vodja več športnih ekip in predsednik športnega oddelka britanskega avtomobilskega kluba David Richard ter vodja prvenstva formula E Alejandro Agag.

Pregled rabljenega avtomobila pred nakupom Primerjava s tujino Avto Kako dobri so v resnici slovenski mehaniki?

Nove sile

Novi predsednika FIA Dubajec Mohammed Ben Sulayem predstavlja »mlado silo« v okviru FIA.  Za njim je uspešna kariera v motošportu, leta 2008 pa je postal tudi prvi podpredsednik FIA iz arabskega sveta in prvi Arabec, ki je bil izvoljen v svetovni svet za motošport pri FIA.

V kandidaturi za predsednika FIA je Sulayem sicer povedal, da se bo morala FIa bolj usmeriti k svojemu članstvu in regijam, saj so te njena osnova. Po delu v motošportu in sodelovanju z državnimi oblastmi mu je jasno, da se je treba sz ljudmi pogovarjati in jih razumeti, potem pa iti v akcijo in to tudi namerava. Sulayem je bil sicer dvajset let voznika rallyja in 14-krat osvojil bližnjevzhodno prvenstvo.

sveča pogreb grob Sin fašista Šport Umrl kontroverzni šef Fie: "Trpel je predolgo!"

Todtova desna roka

Graham Stoker je imel dolgoletno kariero v funkcionar v motoršportu. FIA se je pridružil leta 2001 in oktobra 2009 postal namestnik predsednika za šport. Zadnjih dvanajst let je v FIA veljal tudi za »desno roko« Jeana Todta, kar pomeni, da  bi v primeru izzvolitve nadaljeval delo svojega predhodnika.

Graham Stoker, FIA | Avtor: FIA FIA

To je povedal tudi v svoji izjavi ob kandidaturi, ko je poudaril, da bo gradil na izjemnem delu svojega predhodnika, s katerim so vpeljali veliko inovativnih programov in virov za podporo članov. Dodal je, da verjame v »FIA za vse«, kar pomeni, da bi si prizadeval za oblikovanje FIA v močno, spoštovano in vplivno mednarodno organizacijo.

jean todt FIA Predsednik Fie Šport Todt zadovoljen s slovenskim razvojem avtomobilističnega športa in varnosti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.