Šport > Moto športi
10124 ogledov

Šokanten razplet sage, je Lewis zaradi dogodkov na zadnji dirki končal kariero?

Lewis Hamilton Profimedia
Prvi človek Mercedesa je mnenja, da je Lewis Hamilton utrpel udarec, od katerega si ne bo nikoli več opomogel. Pod vprašajem naj bi celo bilo njegovo nadaljevanje kariere.

Kar nekaj dni je že minilo od najbolj norega zaključka v zgodovini Formule 1, toda prah se še nikakor ni polegel. Lewis Hamilton je bil tik pred tem, da izpiše zgodovino, da postane najboljši vseh časov. Samo en krog ga je še delil od rekordnega osmega naslova svetovnega prvaka. Toda ni mu bilo usojeno...

Max Verstappen je v poslednjem krogu zadnje dirke sezone prehitel izjemnega Britanca ter se dokopal do svojega prvega naslova. Toda ni še bilo konec, saj je zaradi kontroverznosti nekaterih odločitev vodstva dirke ekipa Mercedesa najavila, da se bo na razplet pritožila na športno razsodišče.

verstappen Kocka je padla Šport Mercedes na Hamiltonovo željo opustil pritožbo

Mercedes bi vsekakor imel osnovo za pritožbo, saj je vodstvo dirke zavoljo spektakla ignoriralo kar nekaj pravil in predpisov, a se je na koncu ekipa na zahtevo Hamiltona, ki je vse skupaj sprejel kot pravi gospod, odločila, da čestita mlademu Nizozemcu in njegovi ekipi ter opusti možnost pritožbe.

A čeprav se je Lewis v minulih dneh obnašal nadvse dostojno, kot pravi prvak, naj bi po besedah prvega moža Mercedesa Tota Wolffa poslednja dirka pustila globoke rane na njegovem vozniku, katere bo težko kdaj zacelil. Morda bi vse skupaj lahko pomenilo celo konec Lewisa kot dirkača.

"Nikoli ne bo prebolel zadnje dirke. Ne morem sploh zagotoviti, da bo še kdaj vozil v Formuli 1. Nikoli ne bo premagal bolečine, katero mu je povzročila ta nedelja," je bil v dneh po bolečem porazu v pogovoru za Sky Sports obupan Wolff.

Toto Wolff | Avtor: Profimedia Profimedia

"Potrebno bo zelo veliko časa, da prebavimo vse, kar se nam je zgodilo v nedeljo. Zagotovo tega ne bomo nikoli preboleli, še posebej pa ne on, kot voznik. Seveda bi si želel, da Lewis nadaljuje z dirkanjem, ker je največji vseh časov. Tudi če pogledamo s stališča letošnjih poslednjih štirih dirk, je dominiral. Zdaj so pred nami neki določeni dogodki ter obveznosti in le upam lahko, da bo njegovo dirkaško srce reklo 'moram nadaljevati'. Kajti še vedno je na svojem vrhuncu. Toda moral bo nekako prebroditi bolečino, ki mu je bila povzročena v nedeljo," je zaključil Wolff.

Hamilton je sicer na začetku letošnjega leta podpisal novo dvoletno pogodbo z Mercedesom, prav tako bi mu morala biti velika motivacija, da še enkrat poizkusi osvojiti osmi naslov svetovnega prvaka, s čimer bi postal največji voznik v zgodovini, tako da je potrebno besede v zadnjih dneh povsem skrušenega Wolffa vzeti nekoliko z rezervo.

A zagotovo Lewisu ni lahko. Navsezadnje ga je le en krog delil od zgodovine.

Nicholas Latifi Pomagal Red Bullu Šport Neverjetno, kaj je Red Bullov šef obljubil Latifiju, potem ko je ta rešil Maxa Lewis Hamilton Šok Šport Razkrit ves pogovor med Lewisom in boksi, to je bila reakcija, ko je izvedel...

 

Komentarjev 3
  • Tana_Kerr 14:03 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:53 17.december 2021.

    Tip se že celo kariero v javnosti pojavlja s takimi jokavimi nastopi. In ko ga hvalijo in mu gre dobro, in ko ga grajajo ali mu gre slabo. Nič novega. Ne se bati, denar in občutek moči mu godi in ...prikaži več še ga boste gledali in prenašali.

  • bogdan76 07:43 17.december 2021.

    Toje bila kraja bravo Lewis.

Sorodne novice