Šport > Moto športi
1339 ogledov

Dirka za naslov: Zadnji boj za lovoriko je bolje začel...

verstappen hamilton Epa
S prvega mesta na odločilno dirko Verstappen.

Nedeljska zadnja dirka sezone svetovnega prvenstva formule 1 bo odgovorila na vprašanje, kdo bo svetovni prvak za leto 2021. Na današnjih kvalifikacijah v Abu Dabiju je bil boljši Max Verstappen (Red Bull), ki si je privozil "pole postion" in premagal edinega tekmeca v boju za lovoriko Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Mladi Niozeezemc, ki lovi prvi naslov prvaka v karieri, je tako bolje končal priprave na veliko dejanje sezone. Na dosedanjih prostih treningih sta si namreč s Hamiltonom razdelila plen, saj je v petek enega dobil Britanec, enega Nizozemec, Hamilton pa je bil hitrejši tudi danes dopoldne na zadnjem treningu.

A v kvalifikacijah je bil spet boljši dirkač Red Bulla, ki si je privozil 0,371 sekunde naskoka.

Lewis Hamilton in Max Verstappen Sledijo posledice! Šport Direktor formule 1 grozi dirkačema, to ju čaka v primeru nesreče Jacques Villeneuve, Michael Schumacher F1 Šport Max ali Lewis? To so najzanimivejše dirke na zadnji dan sezone.

Tretji čas kvalifikacij je imel Britanec Lando Norris (McLaren), ob njem bo iz druge vrste začel še drugi Red Bullov dirkač Mehičan Sergio Perez. Tretjo startno vrsto pa sta v kvalifikacijah zasedla Španec Carlos Sainz (Ferrari) in drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas.

Finski veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), ki ga v nedeljo čaka 349. in zadnja dirka v bogati karieri dirkača formule 1, pa je v kvalifikacijah končal na 18. mestu.

Verstappen in Hamilton imata pred zadnjo postajo sezone enako točkovno izhodišče (369,5), a je v prednosti Nizozemec, ker ima eno zmago več. Če bosta dirkača izenačena tudi po zadnji dirki, bo o naslovu prvaka namreč odločalo prav številko zmag.

Komentarjev 1
  • ico8 16:59 11.december 2021.

    Go Max, goooooo!

Sorodne novice