Šport > Moto športi
1272 ogledov

Rossi po slovesu od motoGP že v novem dirkalniku

Valentino Rossi Audi WRT Reševalni pas/Twitter
Italijanski šampion je v četrtek opravil testiranja z ekipo.

Nekdanji svetovni prvak v motociklizmu Valentino Rossi, ki je po letošnji sezoni končal kariero na dveh kolesih, ni dolgo zdržal brez dirkalnikov. Potem ko je že večkrat v karieri preizkusil tudi v avtomobilističnih tekmovanjih, je v četrtek opravil teste za ekipo Audi WRT.

Moštvo WRT z dirkalniki Audi R8 ta teden opravlja testiranja v Valencii, med vozniki, ki preizkušajo dirkalnike, pa je tudi Rossi. Ta je znan kot velik ljubitelj tudi avtomobilističnih dirk, že med motociklistično kariero je dirkal tudi na relijih, zdaj pa se bo morda preizkusil še na vzdržljivostnih dirkah.

Lewis Hamilton in Max Verstappen Sledijo posledice! Šport Direktor formule 1 grozi dirkačema, to ju čaka v primeru nesreče

Kot je sporočila ekipa Audi WRT, so testiranja v Valencii priložnost za morebitno poznejše sodelovanje z devetkratnim motociklističnim svetovnim prvakom.

Moštvo je aktualni prvak serije GT World Challenge Europe, eden od morebitnih ciljev sodelovanja z Rossijem pa bi lahko bila tudi slovita dirka 24 ur Le Mansa.

Valentino Rossi Audi WRT | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice