Šport > Moto športi
14590 ogledov

Neverjetno, kaj je Red Bullov šef obljubil Latifiju, potem ko je ta rešil Maxa

Nicholas Latifi Reševalni pas/Twitter
Voznik Williamsa bo dobil doživljenjsko nagrado zaradi svoje vloge pri Verstappnovem naslovu.

Max Verstappen bi še zdaj objokoval izgubljeno priložnost za svoj prvi naslov svetovnega prvaka, če se ne bi na zadnji dirki sezone šest krogov pred ciljem v boj za naslov prvaka vmešal nespretni voznik Williamsa Nicholas Latifi, ki je razbil svoj drikalnik ter poskrbel za varnostni avto ter kaos v samem zaključku dirke.

Lewis Hamilton Šok Šport Razkrit ves pogovor med Lewisom in boksi, to je bila reakcija, ko je izvedel...

In prav na kanadskega voznika se je spomnil vodja Red Bullove ekipe Christian Horner, ki se je odločil, da nagradi voznika nasprotne ekipe, ki je tako močno vplival na končni razplet.

Hornerja so namreč v dnevih po dirki vprašali, kaj si misli o Latifijevem incidentu, ki je na koncu ključno vplival na srečen razplet prvenstva za Rdeče bike. Mnogi bi v tem primeru poudarili, da ni bil Latifi tisti, ki je priboril naslov Red Bullu, temveč Max in njegova konstantnost tekom celotne sezone, toda Horner se je odločil, da še malce "podžge" vse ljubitelje teorije zarot, ki so v Latifijevem incidentu videli več, kot zgolj neumno vozniško napako.

"Latifi bo od nas zagotovo prejel doživljenjsko zalogo Red Bulla. Hvala mu za varnostni avtomobil, prav tako tudi hvala vodstvu dirke, ki je napravilo izjemen posel, da se je dirka lahko nadaljevala," je Horner pokomentiral incident, ki je Red Bullu prinesel še peti naslov svetovnega prvaka.

Je pa Horner ob tej priložnosti pohvalil tudi Maxovega velikega rivala Lewisa Hamiltona za odlično sezono ter epski spopad, ki sta ga uprizorila: "Bil je izjemen rival celotno sezono. On je velik šampion. Naša zmaga je še toliko večja, ker smo premagali prav njega."

Max Verstappen Abu Dabi Video Šport Drama v Abu Dabiju s perspektive dirkačev hamilton F1 Supremo Šport "To bi bilo nekaj najslabšega, kar bi Mercedes lahko storil" Kontroverzno Šport Če bi se Fia strogo držala pravil, bi prvak postal Hamilton
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice