Šport > Moto športi
319 ogledov

Princ Charles povitezil Hamiltona

princ Charles sir Lewis Hamilton Reševalni pas/Twitter
Prvi dirkač, ki je odlikovanje prejel že v času aktivne kariere.

Britanec Lewis Hamilton je danes prejel viteški red kot prvi dirkač formule 1, ki je bil odlikovan v času športne kariere. Slovesnost je potekala le tri dni po kontroverznem razpletu zadnje dirke sezone, na kateri je sedemkratni svetovni prvak izgubil naslov proti Nizozemcu Maxu Verstappnu.

Danes se je drugouvrščeni iz pretekle sezone redkobeseden pojavil v dvorcu Windsor, kjer je prejel odlikovanje iz rok princa Charlesa. Hamilton se je zbranim zahvalil za čestitke ob odlikovanju, a zatem odklonil možnost, da bi podal izjavo novinarjem, še poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Šestintridesetletni dirkač je v nedeljo le za las zgrešil osmi naslov svetovnega prvaka, s katerim bi prehitel legendarnega Michaela Schumacherja na večni lestvici. Zmaga mu je ušla v zadnjem krogu dirke v Abu Dabiju, ko na izrabljenih gumah ni mogel obdržati vodstva pred Verstappnom. A pri tem je pomembno na razplet vplivalo varnostno vozilo pet krogov pred tem, ki je Verstappnu sploh omogočilo, da se je približal Hamiltonu.

Max Verstappen Abu Dabi Video Šport Drama v Abu Dabiju s perspektive dirkačev

Mercedes se je v nedeljo neuspešno pritožil nad odločitvami organizatorjev dirke glede načina uporabe varnostnega avta. V ospredju pritožbe je bila odločitev, da se dirkačem z zaostankom več kot enega kroga v času izhoda varnostnega avta omogoči, da prehitijo vodilne in se pridružijo v istem krogu ter da se nato odpelje zadnji krog dirke brez varnostnega vozila.

Hamilton je četrti dirkač po Jacku Brabhamu, Stirlingu Mossu in Jackieju Stewartu z viteškim redom, a prvi, ki je odlikovanje prejel že v času kariere. Odlikovanje je prejel po tem, ko mu je v preteklih 12 mesecih uspelo izboljšati Schumacherjev rekord v skupnem številu zmag na dirkah in izenačiti rekord v številu naslovov.

hamilton F1 Supremo Šport "To bi bilo nekaj najslabšega, kar bi Mercedes lahko storil"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice