Šport > Moto športi
5438 ogledov

"To bi bilo nekaj najslabšega, kar bi Mercedes lahko storil"

hamilton Epa
Nekdanji prvi mož formule 1 meni, da bi se moral Mercedes sprijazniti s porazom.

Lewis Hamilton ni bil oropan naslova svetovnega prvaka, Mercedes pa bo dokazal, da je slab poraženec, če bo vztrajal pri pritožbi nad razpletom prvenstva 2021, meni nekdanji F1 supremo Bernie Ecclestone.

Mercedes je na VN Abu Dabija vknjižil še osmi zaporedni naslov med konstruktorji, a je v ekipni uspeh ostal v senci Hamiltonovega poraza, potem ko je branilca naslova s pomočjo varnostnega avtomobila in kontroverzne odločitve direktorja dirke Michaela Masija ugnal Verstappen.

Kontroverzno Šport Če bi se Fia strogo držala pravil, bi prvak postal Hamilton

Mercedes je takoj po dirki vložil dve pritožbi, a je v obeh primerih naletel na gluha ušesa. Da je bila odločitev komisarjev pravilna, meni tudi nekdanji šef tekmovanja Ecclestone.

"To je popolna neumnost," je namigovanja, da je bil Hamilton oškodovan, zavrnil Ecclestone. "Po mojem bi bila nova pritožba nekaj najslabšega, kar bi Mercedes lahko storil. Pokazali so se kot zelo slabi poraženci," je dodal.

Enaindevetdesetletnik je podprl tudi odločitev direktorja dirke in poudaril, da Masiju ne gre ničesar očitati. 

ecclestone | Avtor: Epa Epa

toto wolff Zadnji krog Šport "To je manipulacija!" Tako se je odvijala drama po radijski zvezi verstappen Svetovni prvak Šport Verstappnovo prvo sporočilo Hamiltonu

Nekoliko drugačnega mnenja je nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg, ki meni, da je Masi v primeru za krog zaostalih dirkačev storil napako, ki pa mu jo glede na okoliščine težko zamerimo.

"Dejstvo je, da so polovici dirkačev dovolili prehitevati. V pravilih je prav tako zapisano, da bi morali z umikom varnostnega avtomobila počakati do konca naslednjega kroga. Masi se ni držal pravil," meni Nemec.

"Toda človek si ne more kaj, da ne bi čutil sočutja. Vpričo celega sveta se je moral v 15 sekundah odločiti, kaj bo naredil. To je bil zadnji krog prvenstva, najbolj napet trenutek, kar si ga lahko zamislite. Sprejel je odločitev, zaradi katere smo videli izjemen finale. Michael je imel letos neverjetno težko nalogo," je dejal nekdanji dirkač F1.

Nico Rosberg sprejem Wiesbaden | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.