Šport > Moto športi
7217 ogledov

Nekdanji voznik Ferrarija, ljubljenec navijačev, v težavah s policijo

Jean Alesi Profimedia
Dirkač, ki je kar 13 let preživel v Formuli 1, se je zaradi premočne petarde znašel v težavah s policijo.

Nekdanji dirkač formule ena Jean Alesi je moral na zaslišanje na policijo zaradi neposrečene šale, kot jo je sam poimenoval. Na okensko polico svojega svaka je postavil močno eksplozivno sredstvo oziroma petardo, ki je ob eksploziji poškodovala okenski okvir in prestrašila prebivalce sicer mirnega kraja Villeneuve-les-Avignon v Franciji.

Sedeminpetdesetletni Jean Alesi je petardo nastavil skupaj s sinom in prijateljem, ki sta prav tako končala na pridržanju. Kot je povedal Alesi, si ni predstavljal, da bo eksplozija povzročila tolikšno škodo. "Šlo je za šalo, ki se je ponesrečila," je dejal Alesi, ki je v trinajstletni karieri v formuli ena dosegel eno zmago.

Jean Alesi | Avtor: Profimedia Profimedia

Svak, po poklicu arhitekt, ki se trenutno razhaja z Alesijevo sestro, je povedal, da nima težav z Jeanom, vseeno pa je dejanje prijavil policiji.

Ta je avtorja 'neposrečene šale' dobila na podlagi klica soseda, ki je po eksploziji videl vozilo, ki je ob desetih zvečer brez prižganih luči hitro speljalo s kraja dogodka.

Alesi je sicer zaradi svojega dolgega staža skoraj prava legenda Formule 1, saj je vanjo vstopil leta 1989 po skupni zmagi v Formuli 3000, tekom trinajstih sezon pa je nastopal za moštva Tyrrell, Benetton, Sauber, Prost, Jordan in Ferrari.

Jean Alesi | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekom nastopanja za "poskočnega konjička" si je zaradi svoje agresivnega stila vožnje ustvaril pravi mitski status med navijači Ferrarija, ki so ga kljub zgolj solidnim predstavam tekom petih let v njihovi ekipi naravnost vzljubili. Slovel je predvsem kot odličnem voznik v dežju, svojo edino zmago pa je slavil v Ferrariju leta 1995 na VN Kanade.

V Formuli 1 je vse skupaj nastopil na 202 dirkah, poleg ene zmage pa je še 31-krat stal na stopničkah, medtem ko je dvakrat dobil kvalifikacije. Najboljšo uvrstitev v skupnem seštevku je dosegel v Benettonu, s katerim je obe leti prvenstvo končal kot 4.

Jean Alesi | Avtor: Profimedia Profimedia

Po končani karieri v razredu Formule 1 je nastopal še v DTM prventsvu, kjer je dosegel še 5 zmag in 8 uvrstitev na stopničke, v skupnem seštevku pa zaradi nekonstantnosti ni nikoli posegel višje od petega mesta. Kasneje je nastopal še na 24 urah Le Mansa (4. mesto) ter Indyju 500 (33. mesto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice