Šport > Moto športi
2128 ogledov

Tako so mehaniki Red Bulla pospremili zadnji krog

Max Verstappen Red Bull VN Abu Dabija Epa
Sezona 2021 bo v zgodovino zapisana kot ena najbolj dramatičnih. Dogajanje je vrhunec doseglo v zadnjem krogu zadnje dirke.

Preizkušnja za VN Abu Dabija je po kontroverznem razpletu kot novega kralja formule 1 okronala dirkača Red Bulla - Nizozemca Maxa Verstappna. Slednji je po umiku varnostnega avta v zadnjem krogu prehitel Lewisa Hamiltona in vzel svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

V preteklih dneh so na dan prišle vse podrobnosti ključnih trenutkov. Od pogovorov po radijskih zvezah med garažami in dirkači, do komunikacije med garažami in vodstvom dirke - vse je bilo moč analizirati in podoživeti.

Lewis Hamilton Iz Mercedesa trdijo Šport Šokanten razplet sage, je Lewis zaradi dogodkov na zadnji dirki končal kariero?

Zanimiv pa je bil tudi pogled na mehanike, prevečkrat spregledane tvorce velikih uspehov. Zasedba Red Bulla je zadnje minute na dirkališču Yas Marina spremljala v veliki napetosti, po uspešnem manevru in zaključku njihovega voznika pa se je začelo veliko slavje.

Red Bull je prišel do svojega petega posamičnega naslova, prvega po letu 2013. Takrat je četrtič zapored slavil Nemec Sebastian Vettel, še z Renaultovim motorjem. Letos je avstrijsko moštvo na vrh prvič prišlo s Hondino tehnologijo.

michael schumacher "Če sem iskren ..." Šport Dober prijatelj ganil z besedami o Schumacherju
Komentarjev 1
  • ico8 20:12 19.december 2021.

    Mad Max je zasluzen za pomanjkanje robckov za solzice v GB, ker je zumbajokica vse pokupil.

Sorodne novice