Hamilton razkril, kdaj se namerava upokojiti

Foto: Epa
Foto: Epa
Vodilni dirkač prvenstva formule 1 pravi, da se njegov čas počasi izteka.
Oglej si celoten članek

Lewis Hamilton (Mercedes) je s 36. leti eden izmed starejših v paddocku formule 1, kljub zajetni kilometrini pa še vedno sodi v sam svetovni vrh.

VN Rusije Drama v Sočiju, nova sprememba na vrhu

Pretekli konec tedna v Sočiju je Britanec postal prvi dirkač v zgodovini s stotimi zmagami na dirkah za veliko nagrado. S tem je ponovno prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva, kjer mu za vrat še naprej diha prvi izzivalec Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton se s takšnim odporom v boju za dirkaško krono ni srečal vse od leta 2016, ko ga je v razburljivem finišu sezone ugnal tedanji moštveni kolega Nico Rosberg.

Britanec je odtlej nanizal štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka in se spotoma polastil rekordov po številu zmag in najboljših startnih položajev.

Z izpolnitvijo kariernih ciljev in naraščajočemu pritisku s strani mlajših izzivalcev statistično najuspešnejši dirkač vseh časov ne skriva dejstva, da mu misli občasno uhajajo k pokoju.

Boj za naslov Mercedes s podlo potezo nad Verstappna

"Zagotovo sem se v zadnjih štirih, petih letih večkrat spraševal, ali sem še vedno pripravljen toliko trenirati in žrtvovati moje zasebno življenje. Marsikaj bi še rad počel. Po eni strani si želim običajnega življenja, po drugi pa se zavedam, kakšno srečo imam, da je to moja služba. Če pogledam širšo sliko, je kariera le majhen del mojega življenja. V pokoju bom zelo dolgo," je dejal Hamilton.

Poletel Hamilton zbil mehanika: "Vsi delamo napake"

"Dokler lahko treniram kot nekoč in sem še vedno željan uspehov ter dosegam dobre rezultate, bom nadaljeval. Ko bom začel izgubljati na hitrosti in se mi ne bo več ljubilo trenirati, takrat bom vedel, da je prišel čas za slovo," je dodal branilec naslova. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.