Šport > Moto športi
1606 ogledov

Mercedes s podlo potezo nad Verstappna

Valtteri Bottas F1 Epa
Poteza nemške ekipe je povzročila nekaj dvignjenih obrvi.

Finski dirkač Valterri Bottas bo na današnji dirki svetovnega prvenstva formule 1 v ruskem Sočiju startal šele s 17. pozicije. 

Dirkač Mercedesa si je v sobotnih kvalifikacijah privozil sedmi startni položaj, a so se v njegovi ekipi odločili za menjavo motorja, zato ga je doletela kazen izgube desetih startnih pozicij. Bottasu so motor zamenjali že pred štirinajstimi dnevi za VN Italije.

Vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), Monačan Charles Leclerc (Ferrari) in Kanadčan Nicholas Latifi (Williams) so zaradi menjave motorja prav tako prejeli kazen in bodo na dirkališču v Sočiju startali iz ozadja.

Hitro so se pojavile špekulacije, da so pri Mercedesu nalašč menjali Bottasov motor, da bi v boju za naslov svetovnega prvaka ovirali Verstappna in pomagali Lewisu Hamiltonu.

Start dirke bo ob 14. uri.

Prvi startni položaj si je prvič v karieri sicer privozil Britanec Lando Norris (McLaren). Za njim pa so se zvrstili Španec Carlos Sainz (Ferrari) ter Britanca George Russell (Williams) in Hamilton.

Formula 1 F1 Šport Senzacija v Sočiju, mladi Britanec najhitrejši v deževnih razmerah

V seštevku sezone pred 15. preizkušnjo v Rusiji vodi Verstappen z 226,5 točke, drugi je Hamilton z 221,5, tretji pa Bottas s 141 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice