Handanovićev okvir se je stresel kar trikrat, toda ...

Foto: EPA Samir Handanović je z Interjem odlično štartal v sezono.
Foto: EPA Samir Handanović je z Interjem odlično štartal v sezono.
V italijanskem nogometnem državnem prvenstvu so bile v soboto odigrana tri srečanja drugega kola.
Oglej si celoten članek

Milanski Inter je gostoval pri AS Romi in (po zmagi nad Fiorentino v prvem kolu) s Samirjem Handanovićem v vratih prišel do še ene prestižne zmage (1:3).

Bolje so začeli Rimljani. Najprej je okvir vrat stresel Aleksandar Kolarov, v 15. minuti pa je Radja Nainggolan v kazenskem prostoru našel Edina Džeka, ta pa je iz bližine zatresel mrežo. V 40. minuti bi domači lahko povišali prednost, Handanović je s konicami prstov udarec Nainggolana uspel preusmeriti v vratnico.

Tržnica Kalinić v Milan, Cancelo v Inter

V nadaljevanju je Roma še tretjič zadela okvir, tokrat je bil za odtenek premalo natančen Diego Perotti. Kazen je sledila v 67. minuti, ko je Antonio Candreva v pravem trenutku zaposlil Maura Icardija, ta je efektno izenačil.

Deset minut kasneje je Argentinec zabil še svoj drugi gol na tekmi (četrtega v prvenstvu), tokrat je asistenco prispeval Ivan Perišić. Končna odločitev je padla v 87. minuti, po še eni asistenci Perišića je iz bližine zabil Matías Vecino.

Juventus do točk po preobratu

Aktualni prvak Juventus je po preobratu uspel slaviti na gostovanju pri Genoi (2:4). Junak tekme je bil Paulo Dybala s hat-trickom.

Domačini so povedli že po 17 sekundah, ko je žogo v lastna vrata nesrečno preusmeril Miralem Pjanić. V sedmi minuti je Genoa podvojila prednost, z bele točke je bil natančen Andrej Galabinov.

Po četrt ure igre je Juve že znižal, v kazenskem prostoru se je dobro znašel Dybala, isti igralec pa je v zaključku prvega polčasa unovčil enajstmetrovko za izenačenje.

Torinčani so povedli v 62. minuti, ko je elegantno zaključil Juan Cuadrado, končni izid pa je z močnim strelu v sodnikovem dodatku postavil Dybala.

Belčev Benevento še drugič poražen

Novinec Benevento je gostil Bologno in ostal praznih rok (0:1). Vid Belec je vso tekmo branil domačo mrežo, poraza pa ni mogel preprečiti.

Slovenski vratar je na srečanju dvakrat posredoval odlično, nič pa ni mogel storiti v 55. minuti, ko ga je po samostojnem prodoru iz bližine premagal Godfred Donsah

Serie A Birsa z izjemnim golom poskrbel za tri točke

Serie A, 2. kolo:

AS Roma - Inter 1:3 (1:0)
Džeko 15.; Icardi 67., 77., Vecino 87.

Genoa - Juventus 2:4 (2:2)
Pjanić 1./ag, Galabinov 7./11m; Dybala 14., 45./11m, 92., Cuadrado 62.

Benevento - Bologna 0:1 (0:0)
Donsah 55.

Nedelja:
Torino - Sassuolo
Napoli - Atalanta
AC Milan - Cagliari
Chievo - Lazio
Crotone - Hellas Verona
Fiorentina - Sampdoria
Spal - Udinese

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.