Šport > Nogomet
529 ogledov

Handanovićev okvir se je stresel kar trikrat, toda ...

Samir Handanović AS Roma Inter EPA Samir Handanović je z Interjem odlično štartal v sezono.
V italijanskem nogometnem državnem prvenstvu so bile v soboto odigrana tri srečanja drugega kola.

Milanski Inter je gostoval pri AS Romi in (po zmagi nad Fiorentino v prvem kolu) s Samirjem Handanovićem v vratih prišel do še ene prestižne zmage (1:3).

Bolje so začeli Rimljani. Najprej je okvir vrat stresel Aleksandar Kolarov, v 15. minuti pa je Radja Nainggolan v kazenskem prostoru našel Edina Džeka, ta pa je iz bližine zatresel mrežo. V 40. minuti bi domači lahko povišali prednost, Handanović je s konicami prstov udarec Nainggolana uspel preusmeriti v vratnico.

Nikola Kalinić Tržnica Šport Kalinić v Milan, Cancelo v Inter

V nadaljevanju je Roma še tretjič zadela okvir, tokrat je bil za odtenek premalo natančen Diego Perotti. Kazen je sledila v 67. minuti, ko je Antonio Candreva v pravem trenutku zaposlil Maura Icardija, ta je efektno izenačil.

Deset minut kasneje je Argentinec zabil še svoj drugi gol na tekmi (četrtega v prvenstvu), tokrat je asistenco prispeval Ivan Perišić. Končna odločitev je padla v 87. minuti, po še eni asistenci Perišića je iz bližine zabil Matías Vecino.

Juventus do točk po preobratu

Aktualni prvak Juventus je po preobratu uspel slaviti na gostovanju pri Genoi (2:4). Junak tekme je bil Paulo Dybala s hat-trickom.

Domačini so povedli že po 17 sekundah, ko je žogo v lastna vrata nesrečno preusmeril Miralem Pjanić. V sedmi minuti je Genoa podvojila prednost, z bele točke je bil natančen Andrej Galabinov.

Po četrt ure igre je Juve že znižal, v kazenskem prostoru se je dobro znašel Dybala, isti igralec pa je v zaključku prvega polčasa unovčil enajstmetrovko za izenačenje.

Torinčani so povedli v 62. minuti, ko je elegantno zaključil Juan Cuadrado, končni izid pa je z močnim strelu v sodnikovem dodatku postavil Dybala.

Belčev Benevento še drugič poražen

Novinec Benevento je gostil Bologno in ostal praznih rok (0:1). Vid Belec je vso tekmo branil domačo mrežo, poraza pa ni mogel preprečiti.

Slovenski vratar je na srečanju dvakrat posredoval odlično, nič pa ni mogel storiti v 55. minuti, ko ga je po samostojnem prodoru iz bližine premagal Godfred Donsah

Valter Birsa Serie A Šport Birsa z izjemnim golom poskrbel za tri točke

Serie A, 2. kolo:

AS Roma - Inter 1:3 (1:0)
Džeko 15.; Icardi 67., 77., Vecino 87.

Genoa - Juventus 2:4 (2:2)
Pjanić 1./ag, Galabinov 7./11m; Dybala 14., 45./11m, 92., Cuadrado 62.

Benevento - Bologna 0:1 (0:0)
Donsah 55.

Nedelja:
Torino - Sassuolo
Napoli - Atalanta
AC Milan - Cagliari
Chievo - Lazio
Crotone - Hellas Verona
Fiorentina - Sampdoria
Spal - Udinese

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.