Šport > Nogomet
450 ogledov

Šokanten zaključek, Juve na kolenih

Lazio EPA
Na Apeninskem polotoku je prva lovorika sezone pripadla Laziu.

Nogometaši Lazia so na rimskem Olimpicu slavili proti Juventusu (3:2) in osvojili italijanski superpokal. Rimljani so to lovoriko osvojili četrtič, ob tem pa prekinili niz Torinčanov, ki so ga osvojili petkrat po vrsti.

Lazio je italijanski superpokal osvojil v letih 1998, 2000 in 2009, zadnjo lovoriko je osvojil v sezoni 2012/13, ko je bil najboljši v pokalnem tekmovanju.

Srečanje je sicer bolje začel Juve, toda povedli so Rimljani. V 32. minuti je sam pred Gigija Buffona prišel Ciro Immobile, vratar ga je podrl, s sledeče enajstmetrovke pa je zadel prav Immobile. 

Isti igralec je v 54. minuti po predložku Marca Parola z glavo povišal na 2:0, ta izid pa je na semaforju ostal do 85. minute. Takrat je Paulo Dybala izkoristil malce slabše postavljeni živi zid in s prostim strelom znižal, v 91. minuti pa je Argentinec z bele točke (po prekršku v kazenskem prostoru) celo izenačil.

Zdelo se je, da je pred ekipama vsaj še podaljšek, toda rezervista Jordan Lukaku in Alessandro Murgia sta poskrbela še za tretji gol Lazia. Lukaku je podal, Murgia pa zabil za končnih 3:2.

Supercoppa Italiana:

Juventus - Lazio 2:3 (0:1)
Dybala 85., 91./11m; Immobile 32./11, 54., Murgia 92.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.