Šport > Nogomet
191 ogledov

Kolarov se je vrnil v Rim

Negredo Kolarov Džeko Newcastle United Manchester City Premier League Anglija li EPA
Aleksandar Kolarov ne bo več nosil dres Manchester Cityja, ki je pomladil obrambno vrsto. Kariero bo nadaljeval v večnem mestu.

Srbski nogometaš Aleksandar Kolarov je četrti obrambni igralec, ki letos poleti zapušča angleški Manchester City. Pred njim so "meščane" zapustili Francoza Gael Clichy in Bacary Sagna ter Argentinec Pablo Zabaleta, 35-letni Kolarov pa bo kariero nadaljeval v večnem mestu.

A tokrat ne bo oblekel dres Lazia, temveč mestnega tekmeca Rome. Navijači njegovega nekdanjega kluba, za Lazio je Srb igral v letih 2007-2010, mu prestopa k sinovom volkulje verjetno ne bodo zlahka oprostili. Kolarov bo sicer znova združil moči z Edinom Džekom, s katerim sta si delila slačilnico pri Manchester Cityju.

Kolarov je na stadionu Etihad preživel sedem let, v tem času pa je skupaj s soigralci po dvakrat osvojil premier league in angleški ligaški pokal, enkrat pa prestižni FA pokal.

Manchester City se je letos odločil za temeljito prenovo svoje zadnje vrste, v ta namen pa so za rekordne zneske v svoje vrste pripeljali številne nove igralce, kot so Brazilci Ederson Moraes, Douglas Luiz in Danilo, Anglež Kyle Walker in Portugalec Bernardo Silva, tik pred podpisom pogodbe pa je tudi Francoz Benjamin Mendy. Za slednjega naj bi angleška zasedba Monacu odštela 57,5 milijona evrov, kar je za pol milijona več, kot so v prvi polovici tega meseca Tottenhamu plačali za Walkerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice