Harden v Dončićevem stilu vrnil Houston v igro

Foto: Epa
Foto: Epa
Polfinalna serija končnice zahodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA med Golden State Warriors in Houston Rockets še ni odločena.
Oglej si celoten članek

Houston je po dveh porazih v gosteh aktualne prvake premagal pod domačima obročema po podaljšku s 126:121 ter razliko v zmagah zmanjšal na 1:2 in v konferenčnem polfinalu izsilil še eno tekmo.

V finalu zahodne konference bo zaigrala tista ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage. Tudi naslednja tekma konferenčnega polfinala bo v Houstonu.

Junak domače zasedbe je bil bradati James Harden, ki je zbral 41 točk. Izkazal se je v zaključni minuti podaljška, ko je posnemal slovenskega zvezdnika lige NBA Luko Dončića in zadel trojko za 124:118, tako da je stopil korak nazaj, kar je značilnost mladega Ljubljančana. Nato pa je zadel še zadnji koš na tekmi za 126:121.

Z najboljšo predstavo v končnicah doslej se je izkazal Eric Gordon, ki je vpisal 30 točk ter zadel sedem trojk. Pri prvakih iz Kalifornije je Kevin Durant zbral 46 točk, a je bila gostujoča zasedba tokrat prekratka za zmago.

Zmagovalec serije med Golden Statom in Houstonom se bo v konferenčnem finalu udaril z boljšim iz konferenčnega polfinala med Denverjem in Portlandom, ki vodi z 2:1 v zmagah.

Pravi bojevnik Izpahnil prst in še naprej "cepal" trojke

Tudi v polfinalu vzhodne konference še nista odločeni seriji. Philadelphia vodi z 2:1 v zmagah proti Torontu, Milwaukee pa vodi z 2:1 v zmagah proti Bostonu.

NBA Zvezdnik 50 gramov marihuane skrival v pločevinki

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.