Šport > Košarka
241 ogledov

Harden v Dončićevem stilu vrnil Houston v igro

James Harden Epa
Polfinalna serija končnice zahodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA med Golden State Warriors in Houston Rockets še ni odločena.

Houston je po dveh porazih v gosteh aktualne prvake premagal pod domačima obročema po podaljšku s 126:121 ter razliko v zmagah zmanjšal na 1:2 in v konferenčnem polfinalu izsilil še eno tekmo.

V finalu zahodne konference bo zaigrala tista ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage. Tudi naslednja tekma konferenčnega polfinala bo v Houstonu.

Junak domače zasedbe je bil bradati James Harden, ki je zbral 41 točk. Izkazal se je v zaključni minuti podaljška, ko je posnemal slovenskega zvezdnika lige NBA Luko Dončića in zadel trojko za 124:118, tako da je stopil korak nazaj, kar je značilnost mladega Ljubljančana. Nato pa je zadel še zadnji koš na tekmi za 126:121.

Z najboljšo predstavo v končnicah doslej se je izkazal Eric Gordon, ki je vpisal 30 točk ter zadel sedem trojk. Pri prvakih iz Kalifornije je Kevin Durant zbral 46 točk, a je bila gostujoča zasedba tokrat prekratka za zmago.

Zmagovalec serije med Golden Statom in Houstonom se bo v konferenčnem finalu udaril z boljšim iz konferenčnega polfinala med Denverjem in Portlandom, ki vodi z 2:1 v zmagah.

stephen curry Pravi bojevnik Šport Izpahnil prst in še naprej "cepal" trojke

Tudi v polfinalu vzhodne konference še nista odločeni seriji. Philadelphia vodi z 2:1 v zmagah proti Torontu, Milwaukee pa vodi z 2:1 v zmagah proti Bostonu.

D'Angelo Russell NBA Šport Zvezdnik 50 gramov marihuane skrival v pločevinki

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice