Šport > Košarka
155 ogledov

Nuggets na krilih izjemnega Srba izločili San Antonio

Nikola Jokić Epa
Denver Nuggets so na sedmi tekmi izločili San Antonio Spurs.

Košarkarji Denver Nuggets so polfinalist zahodne konference severnoameriške lige NBA. Košarkarji iz Kolorada so na sedmi tekmi uvodnega kroga končnice na domačem parketu z 90:86 premagali San Antonio Spurs ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah prebili v konferenčni polfinale, v katerem se bodo pomeril s Portland Trail Blazers.

Košarkarji San Antonio Spurs so na šesti tekmi v dvoboju z drugimi nosilci končnice izsilili še eno tekmo, v katerem pa izkušeni varovanci slovitega stratega Gregga Popovicha niso uspeli premagati mlado, a razigrano zasedbo Denverja.

Pri domači zasedbi je vnovič blestel srbski zvezdnik Nikola Jokić s trojnim dvojčkom, 21 točkami, 15 skoki in 10 asistencami.

V vzhodni konferenci so se že začeli dvoboji drugega kroga. Toronto Raptors je bil na prvi tekmi konferenčnega polfinala na domačem parketu uspešnejši od košarkarjev Philadelphia Sixers (108:95) ter vpisal vodstvo z 1:0 v seriji na štiri zmage.

Toronto Raptors | Avtor: Profimedia Profimedia

* Izidi, končnica:
- vzhod, 2. krog:
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers  108:95
- Toronto je v konferenčnem polfinalu povedel z 1:0

- zahod, 1. krog:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs     90:86
- Denver se je v konferenčni polfinale uvrstil s 4:3 v zmagah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice