Šport > Košarka
7820 ogledov

Še eno znano ime obtoženo spolnega napada

Luke Walton
Trener v ligi NBA se bo moral spoprijeti s hudimi obtožbami.

Luke Walton, zdaj že nekdanji trener severnoameriške košarkarske ekipe Los Angeles Lakers, ki je našel novo službo pri Sacramento Kings, se bo moral najprej na sodišču zagovarjati zaradi domnevne spolne zlorabe.

Igor Kokoškov NBA Šport Junak slovenske pravljice dobil nogo

Nekdanja voditeljica Spectrum SportsNeta Kelli Tennant je v ponedeljek prek odvetnika Gara Mardirossiana proti Waltonu vložila obtožnico. Tennantova obtožuje Waltona, da jo je spolno napadel v hotelu Casa Del Mar v Santa Monici, ko je bil še pomočnik trenerja pri Golden State Warriors. Za zdaj druge podrobnosti domnevnega spolnega napada niso znane, zgodil naj bi se po objavi knjige, ki jo je napisala Tennantova, Walton pa je zanjo napisal predgovor. 

Knjiga je izšla leta 2014. Walton je bil mentor Tennantove, piše v obtožnici, in ona ga je v hotelu obiskala, da bi mu predala knjigo. Povabil jo je v svojo sobo z razlogom, da ne bi bila na očeh javnosti, še piše. Nato pa naj bi jo "nenadoma vrgel na posteljo ter jo začel na silo poljubljati in otipavati". Tennantova je glasno kričala in uspelo se ji je izviti iz primeža, saj je domnevni napadalec odnehal. "Bala se je, da jo bo posilil," še piše v obtožnici.

Giannis Antetokounmpo Detroit Pistons Milwaukee Bucks NBA Šport Bucks pometli s Pistons, Jazz še igra

Walton, se je po koncu rednega dela sezone sporazumno dogovoril za konec sodelovanja z Los Angeles Lakers, nato pa so ga za glavnega trenerja najeli Sacramento Kings, s katerimi se je prejšnji teden dogovoril za naslednje štiri sezone.

Na novico so se takoj odzvali v vodstvu Sacramento Kings, kjer je generalni direktor ekipe Vlade Divac. "Seznanjeni smo z dogodki, zdaj preverjamo in zbiramo dodatne informacije. Za zdaj zadeve ne bomo nadalje komentirali," so zapisali v izjavi za javnost.

Luka Dončić Paul George Manejo si roke Šport Zaradi Dončića se je vse obrnilo na glavo
Komentarjev 2
  • mph 17:10 23.april 2019.

    Kaj ga dela denar .... Včasih mi je takoj dvignilo pritisk ob takih odkritjih, zdaj mi ga tudi dviga ampak vedno bolj z drugimi razlogi.

Sorodne novice