Šport > Košarka
75 ogledov

Bucks pometli s Pistons, Jazz še igra

Giannis Antetokounmpo Detroit Pistons Milwaukee Bucks Reševalni pas/Twitter
V noči na torek sta bili v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrani dve tekmi končnice.

Košarkarski zvezdnik Giannis Antetokounmpo je popeljal Milwaukee Bucks v drugi krog končnice. Najboljša ekipa rednega dela prvenstva je na četrti tekmi s 127:104 premagala Detroit Pistons in se gladko, s 4:0 v zmagah uvrstila v nadaljevanje. Antetokounmpo je bil z 41 točkami spet najboljši igralec na parketu.

Spet je blestel grški zvezdnik Antetokounmpo, glavni kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) sezone. "V meni je še dobro živ spomin moje prve končnice leta 2015, ko nas je Chicago na zadnji, šesti tekmi premagal za 50 točk, noro. Če pomislim, kje smo bili takrat, in kje smo zdaj, smo naredili neverjetno pot," je dejal Grk po zmagi.

Bucks so se tako prvič po 18 letih prebili v polfinale končnice vzhodne konference. Milwaukee ima zdaj dovolj časa, da se v miru pripravi na obračun z Boston Celtics, ki so prav tako s 4:0 v zmagah v prvem krogu izločili Indiana Pacers.

"Mislim, da se moramo najprej malo poveseliti, uživati v uspehu. Danes je lep večer za Milwaukee, lep večer za Bucks," je bil po tekmi ganjen trener Mike Budenholzer.

Igor Kokoškov NBA Šport Junak slovenske pravljice dobil nogo

Na zahodu pa so košarkarji Utah Jazz v olimpijskem Salt Lake Cityju preprečili veselje Houston Rockets in na četrti tekmi prišli do prve zmage v končnici (107:91), s katero so zaostanek za ekipo iz Teksasa v boju na štiri zmage znižali na 1:3.

Pri gostiteljih se je z 31 točkami, sedmimi skoki in štirimi podajami izkazal Donovan Mitchell, Jae Crowder je k zmagi dodal 23 točk, Ricky Rubio pa 18 točk, tri skoke in 11 podaj.

boston celtics NBA Šport Kelti z "metlo" v konferenčni polfinale

NBA, 1. krog končnice:

VZHOD:
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 104:127  /0:4/

ZAHOD:
Utah Jazz - Houston Rockets 107:91  /1:3/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice