Šport > Košarka
4331 ogledov

Končnica kot v starih časih: Množičen pretep v NBA

Brooklyn Nets : Philadelphia 76ers Epa
Po nesramnem prekršku Joela Embiida je na tekmi med Philadelphio in Brooklynom prišlo do množičnega pretepa igralcev obeh ekip.

V prvem krogu NBA končnice na Vzhodu težak boj bijeta ekipi Brooklyn Nets in Philadelphia 76ers. Košarkarji favorizirane Philadelphie so v zelo napetem obračunu pred četrto tekmo v seriji vodili z 2:1. Na četrti tekmi, ki je ponovno bila odločena v zadnji sekundah, pa so tekom igre močno zavrele strasti, saj je prišlo do množičnega pretepa ter izključitve dveh igralcev.

Začelo se je, ko je Joel Embiid grdo in nešportno storil prekršek nad Jarrettom Allenom, kar pa ni bilo všeč Jaredu Dudleyu, ki se je želel obračunati s Philadelphijinim centrom. Dudleyu pa je v hrbet priletel Jimmy Butler in takoj se je pod košem ustvarila velika gneča, kjer so se košarkarji med seboj odrivali in medsebojno obračunavali.

Nekaj igralcev je končalo na tleh, situacijo je želel umiriti Ben Simmons, a se je tudi sam kmalu znašel na tleh. Trajalo je kar nekaj časa, da so se strasti umirile, epilog celotnega dogajanja pa sta bili izključitvi Dudleya in Butlerja.

Philadelphia je na koncu po zelo napeti končnici slavila s 112:108 ter povedla s 3:1. Nets so sicer pri neodločenem izidu imeli celo napad za morebitno zmago, a je pri akciji D'Angela Russella in Jarretta Allena slednjemu žoga padla iz rok in Philadelphia je izkoristila priložnost, povedla ter zmagala.

Najboljši pri zmagovalcih je bil prav krivec za incident, Embiid, ki je zbral 31 točk, 16 skokov, 7 asistenc ter 6 blokad. Odličen je bil tudi Tobias Harris s 24 točkami, 8 skoki in 8 asistencami. Na drugi strani pa je blestela kar četverica košarkarjev, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. Allen je zbral 21 točk in 8 skokov, Caris LeVert 25 točk, 5 skokov in 6 asistenc, Russel 21 točk, 7 skokov in 6 asistenc, medtem ko je Spencer Dinwiddie zbral 18 točk.

Nikola Jokić NBA Šport Rockets, 76ers in Bucks blizu napredovanja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice