Šport > Košarka
9807 ogledov

Kar so si igralci mislili o Kokoškovu, pove zelo veliko

igor kokoškov Reševalni pas/Twitter
Na dan prihajajo nove informacije o dogajanju v zakulisju moštva Phoenix Suns, kar je naposled krojilo usodo Igorja Kokoškova.

Srbski košarkarski trener Igor Kokoškov je po eni sezoni ostal brez službe pri Phoenix Suns. Glavni razlog so bile slabe predstave njegovega moštva, ki je v rednem delu zabeležilo le 19 zmag.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance ni bežal pred odgovornostjo, čeprav ne gre zanemariti, da so sredi sezone Arizono zapustili Trevor Ariza, Ryan Anderson, Tyson Chandler in Isaiah Canaan, kar je povsem ohromilo njegove taktične načrte.

Marsikomu se je zdelo presenetljivo, da je Phoenix tako hitro prečrtal Kokoškova, upoštevajoč skromen nabor igralcev in številne težave s poškodbami, a v ozadju naj bi bile tudi ovire, o katerih se med sezono ni veliko govorilo.

Kokoškov po navedbah novinarjev Brightsideofthesun.com, ki zelo podrobno pokrivajo dogajanje v Phoenixu, ni razvil osebnega odnosa z igralci, ni imel pravih vodstvenih sposobnosti ali ustreznih veščin za delo z posamezniki.

O nekdanjem trenerju so za omenjeni portal spregovorili številni košarkarji Phoenixa, ki pa so želeli ostati anonimni. 

"Eden nam je povedal, da je Kokoškov odličen pomočnik trenerja, vendar slab glavni trener. Speti drugi nam je zaupal, da so treninge zapuščali zmedeni, saj niso vedeli, kaj morajo delati na igrišču. Med trenerjem in igralci so bile kulturne in komunikacijske prepreke, kar se je odražalo na več področjih," pišejo novinarji z dobro obveščenimi viri znotraj organizacije. 

igor kokoškov Zarota Šport Kokoškov obsojen na propad od samega začetka

"Še en košarkar je dejal: 'Dober trener, a to je bila težka situacija. Pameten trener, zagotovo bo še dobil priložnost'. Kokoškov je zagotovo dober trener, vendar je njegov pristop premiren, da bi se igralci znali boriti zanj. Vsak ima svoj stil in karkterne značilnost, a ena od nalog dobrega vodje je tudi ta, da se zna prilagoditi vsak situaciji. V njegovo obrambo je treba reči, da je prva sezona v vlogi glavnega trenerja velik izziv za vsakogar. Še vedno se je privajal na franšizo in eno leto je premalo, da bi se našel kot trener ter razvil odnos z igralci" so še zapisali.

Glavni favorit za novega trenerja Phoenixa je Monty Williams, trenutni pomočnik glavnega trenerja pri Philadelphii 76ers.

Komentarjev 1
  • Avatar Matvilaska
    Matvilaska 01:21 27.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top