Hercogova se bliža zgodovinskemu mejniku

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trenutno najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Polona Hercog se je prebila v 3. krog teniškega grand slama v Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog se bliža zgodovinskemu mejniku, saj do sedaj še nikoli ni nastopila v osmini finala grand slama, od katerega jo v Wimbledonu loči le še ena zmaga. Hercogova je v večernem dvoboju namreč nekoliko presenetljivo izločila 16. igralko sveta 24-letno Američanko Madison Keys s 6:2 in 6:4.

Osemindvajsetletna Hercogova je bila boljša na servisu. V prvem nizu je oddala en servis, v drugem pa si je zmago priigrala z breakom v prvi igri. Po uri in 13 minutah je Mariborčanka unovčila že prvo zaključno žogico.

Foto: Profimedia Polona Hercog

V naslednjem krogu bo Hercogova igrala z boljšo iz dvoboja med mlado ameriško zvezdnico 15-letno Cori Gauff, ki je v uvodu turnirja presenetila slovito rojakinjo Venus Williams, in Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.

 

Slovo Srebotnikove

 

Manj uspešna je bila 38-letna Katarina Srebotnik, ki je že že sklenila nastope v konkurenci ženskih dvojic. Slovensko-hrvaško navezo, Srebotnikova je igrala v paru z Darijo Jurak, sta premagali Ukrajinka Katerina Kozlova in Avstralka Arina Radionova s 4:6, 6:2 in 6:4.

Foto: EPA katarina srebotnik

Dvoboj je trajal uro in 44 minut, v končnici pa sta imeli več sreče tekmici, ki sta že v prvem nizu vodili s 4:2, a sta Srebotnikova in Jurakova še zmogli preobrat.

V drugem nizu sta Ukrajinka in Avstralka naredili dva breaka, v tretjem pa pri vodstvu s 5:2 že servirali za zmago, a sta pred končnim uspehom oddali še dve igri.

Drama v Wimbledonu Tenisačica se na pragu senzacije zrušila na tla ter pred ključno žogico obležala

Kakšna točka! Točka, ki je navdušila gledalce

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.