Šport
279 ogledov

Hercogova se bliža zgodovinskemu mejniku

Polona Hercog Profimedia
Trenutno najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Polona Hercog se je prebila v 3. krog teniškega grand slama v Wimbledonu.

Polona Hercog se bliža zgodovinskemu mejniku, saj do sedaj še nikoli ni nastopila v osmini finala grand slama, od katerega jo v Wimbledonu loči le še ena zmaga. Hercogova je v večernem dvoboju namreč nekoliko presenetljivo izločila 16. igralko sveta 24-letno Američanko Madison Keys s 6:2 in 6:4.

Osemindvajsetletna Hercogova je bila boljša na servisu. V prvem nizu je oddala en servis, v drugem pa si je zmago priigrala z breakom v prvi igri. Po uri in 13 minutah je Mariborčanka unovčila že prvo zaključno žogico.

Polona Hercog | Avtor: Profimedia Profimedia

V naslednjem krogu bo Hercogova igrala z boljšo iz dvoboja med mlado ameriško zvezdnico 15-letno Cori Gauff, ki je v uvodu turnirja presenetila slovito rojakinjo Venus Williams, in Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.

 

Slovo Srebotnikove

 

Manj uspešna je bila 38-letna Katarina Srebotnik, ki je že že sklenila nastope v konkurenci ženskih dvojic. Slovensko-hrvaško navezo, Srebotnikova je igrala v paru z Darijo Jurak, sta premagali Ukrajinka Katerina Kozlova in Avstralka Arina Radionova s 4:6, 6:2 in 6:4.

katarina srebotnik | Avtor: EPA EPA

Dvoboj je trajal uro in 44 minut, v končnici pa sta imeli več sreče tekmici, ki sta že v prvem nizu vodili s 4:2, a sta Srebotnikova in Jurakova še zmogli preobrat.

V drugem nizu sta Ukrajinka in Avstralka naredili dva breaka, v tretjem pa pri vodstvu s 5:2 že servirali za zmago, a sta pred končnim uspehom oddali še dve igri.

Margarita Gasparian Drama v Wimbledonu Šport Tenisačica se na pragu senzacije zrušila na tla ter pred ključno žogico obležala Kakšna točka! Šport Točka, ki je navdušila gledalce
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice