Hotel delili s kokošmi, zdaj navdušili celino

Foto: Epa
Foto: Epa
Afriško nogometno prvenstvo se je prevesilo v odločilno fazo.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek sta bili odigrani zadnji tekmi osmine finala Afriškega pokala narodov. Videli smo nekaj presenečenj, med njimi izpad goastiteljev Egipčanov proti Južnoafriški republiki.

Že izven ječe Hotela je ponoviti vajo, toda ...

Za še eno senzacijo pa so poskrbeli nogometaši Madagaskarja. Omenjena reprezentanca še nikoli ni zaigrala na sklepnem turnirju najboljših ekip celine, tokrat pa je navdušila.

Najprej so brez poraza osvojili skupino v konkurenci Nigerije, Gvineje in Burundija, v osmini finala pa izločili še favorizirani DR Kongo z izidom 3:2.

Na Madagaskarju, kjer povprečna mesečna plača znaša 33 ameriških dolarjev, ni denarja za vlaganje v nogomet. Država s petindvajsetimi milijoni prebivalcev ima sila skromno in slabo organizirano ligo, na četrtem največjem svetovnem otoku (587.041 kvadratnih kilometrov površine) so tako z evforijo pozdravili uspeh nogometašev.

"Zaradi teh fantov je ponosna vsa država, ta narod se še nikoli ni tako veselil," je po velikem uspehu dejal Francoz Nicolas Dupois, ta sedi na klopi Madagaskarja.

Foto: Epa Madagaskar AFCON 2019

Njegovi varovanci so se na Afriški pokal narodov pripravljali v vse prej kot zavidljivih pogojih. Ko je priprave obiskal francoski novinar, ki se je zanimal za Dupoisovo zasedbo, je bil šokiran.

"Hotel je od zunaj zgledal dokaj normalno, v notranjosti pa sem ugotovil, da gre za stavbo v gradnji. Moral sem hoditi preko kablov. Ob prihodu na recepcijo je mimo mene prišlo - deset kokoši!" je okoliščine opisal francoski poročevalec.

Eden od navijačev reprezentance je prek medijev nogometšem obljubil premijo v višini 200 evrov - za celotno ekipo. Torej manj kot deset evrov na člana izbrane vrste.

"Ljudje ne razumejo, v kakšnih pogojih delamo na Madagaskarju. Ne razumejo, kakšen uspeh je to (preboj v četrtfinale, op. a.) za nas," je dejal selektor Dupois.

Madagaskar se bo za preboj v polfinale meril s Tunizijo. Srečanje na stadionu Al Samat v Kairu se bo začelo v četrtek ob 21. uri.

Ni še konec Boštjan Cesar dobil lepo darilo ob osebnem jubileju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:21 10. Julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.