Šport > Nogomet
1016 ogledov

Hotel delili s kokošmi, zdaj navdušili celino

Madagaskar AFCON 2019 Epa
Afriško nogometno prvenstvo se je prevesilo v odločilno fazo.

V ponedeljek sta bili odigrani zadnji tekmi osmine finala Afriškega pokala narodov. Videli smo nekaj presenečenj, med njimi izpad goastiteljev Egipčanov proti Južnoafriški republiki.

Kinsey Wolanski Že izven ječe Šport Hotela je ponoviti vajo, toda ...

Za še eno senzacijo pa so poskrbeli nogometaši Madagaskarja. Omenjena reprezentanca še nikoli ni zaigrala na sklepnem turnirju najboljših ekip celine, tokrat pa je navdušila.

Najprej so brez poraza osvojili skupino v konkurenci Nigerije, Gvineje in Burundija, v osmini finala pa izločili še favorizirani DR Kongo z izidom 3:2.

Na Madagaskarju, kjer povprečna mesečna plača znaša 33 ameriških dolarjev, ni denarja za vlaganje v nogomet. Država s petindvajsetimi milijoni prebivalcev ima sila skromno in slabo organizirano ligo, na četrtem največjem svetovnem otoku (587.041 kvadratnih kilometrov površine) so tako z evforijo pozdravili uspeh nogometašev.

"Zaradi teh fantov je ponosna vsa država, ta narod se še nikoli ni tako veselil," je po velikem uspehu dejal Francoz Nicolas Dupois, ta sedi na klopi Madagaskarja.

Madagaskar AFCON 2019 | Avtor: Epa Epa

Njegovi varovanci so se na Afriški pokal narodov pripravljali v vse prej kot zavidljivih pogojih. Ko je priprave obiskal francoski novinar, ki se je zanimal za Dupoisovo zasedbo, je bil šokiran.

"Hotel je od zunaj zgledal dokaj normalno, v notranjosti pa sem ugotovil, da gre za stavbo v gradnji. Moral sem hoditi preko kablov. Ob prihodu na recepcijo je mimo mene prišlo - deset kokoši!" je okoliščine opisal francoski poročevalec.

Eden od navijačev reprezentance je prek medijev nogometšem obljubil premijo v višini 200 evrov - za celotno ekipo. Torej manj kot deset evrov na člana izbrane vrste.

"Ljudje ne razumejo, v kakšnih pogojih delamo na Madagaskarju. Ne razumejo, kakšen uspeh je to (preboj v četrtfinale, op. a.) za nas," je dejal selektor Dupois.

Madagaskar se bo za preboj v polfinale meril s Tunizijo. Srečanje na stadionu Al Samat v Kairu se bo začelo v četrtek ob 21. uri.

Boštjan Cesar Ni še konec Šport Boštjan Cesar dobil lepo darilo ob osebnem jubileju
Komentarjev 1
  • Avatar Zintalissa
    Zintalissa 01:21 10.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com