Hrvaška s stoodstotnim izkupičkom

Foto: Profimedia Ivan Perišić
Hrvatje so premagali tudi Islandijo.
Oglej si celoten članek

Hrvaška nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu na Donu premagala Islandijo z 2:1 (0:0). Hrvaška si je že pred tem zagotovila osmino finala, iz skupine D pa se je tja kot drugouvrščena prebila tudi Argentina, ki je z 2:1 (1:0) v St. Peterburgu premagala Nigerijo.

Hrvaški nogometaši so na svojem petem mundialu prvič skupinski del končali neporaženi. Še več, izbranci Zlatka Dalića so dobili vse tri tekme v svoji skupini, danes so ugnali še Islandijo, ki je pred tem še upala, da bi se lahko prebila v osmino finala. Toda igralci s severa Evrope bi zato morali zmagati, kar pa ji proti hrvaški vrsti, ta je med tistimi, ki so v prvem delu pokazale največ, ni uspelo.

Večino prvega polčasa gledalci niso videli resnejše priložnosti na eni ali drugi strani. Nekaj več so s streli poskušali Islandci, ki so bili nevarni v končnici prvega dela. V 41. minuti je Gylfi Sigurdsson žogo poslal malo mimo desne vratnice z roba kazenskega prostora, v 45. minuti oziroma sodniškem dodatku pa je Lovre Kalinić obranil poskusa Birkirja Bjarnasona in predvsem Arona Gunnarssona, ki je tudi sprožil z roba kazenskega prostora.

V uvodu drugega polčasa pa je na sceno stopil Milan Badelj. Ta je najprej v 51. minuti z več kot 20 metrov zadel prečko, dve minuti pozneje pa je zadel, potem ko je pritekel v kazenski prostor in "iz prve" poskrbel za 1:0.

ARG proti NIG Po preobratu znan še drugi udeleženec osmine finala iz skupine D

Le malce zatem se je znova izkazal Kalinić po poskusu Sverrirja Ingija Ingasona z glavo, isti igralec pa je le malce zatem po kotu spet s strelom z glavo zadel prečko. V 66. minuti je Sigurdsson malce z desne strani z roba kazenskega prostora zgrešil vrata, tako kot Bjarnason v 73. minuti iz bližine.

Minuto pozneje je pri Hrvatih z leve sprožil Josip Pivarić, a zgrešil, takoj zatem pa je Dejan Lovren v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je za 1:1 unovčil Sigurdsson. Naslednjo priložnost na tekmi je v 85. minuti zapravil Ivan Perišić, ki je s prostega strela meril le malce previsoko, v 89. minuti pa je zgrešil še Andrej Kramarić.

V prvi minuti sodniškega dodatka pa so Hrvati prišli do nove zmage, ko je malce z leve iz kazenskega prostora zadel Perišić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.