Šport > Nogomet
320 ogledov

Hrvaška s stoodstotnim izkupičkom

Ivan Perišić
Hrvatje so premagali tudi Islandijo.

Hrvaška nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu na Donu premagala Islandijo z 2:1 (0:0). Hrvaška si je že pred tem zagotovila osmino finala, iz skupine D pa se je tja kot drugouvrščena prebila tudi Argentina, ki je z 2:1 (1:0) v St. Peterburgu premagala Nigerijo.

Hrvaški nogometaši so na svojem petem mundialu prvič skupinski del končali neporaženi. Še več, izbranci Zlatka Dalića so dobili vse tri tekme v svoji skupini, danes so ugnali še Islandijo, ki je pred tem še upala, da bi se lahko prebila v osmino finala. Toda igralci s severa Evrope bi zato morali zmagati, kar pa ji proti hrvaški vrsti, ta je med tistimi, ki so v prvem delu pokazale največ, ni uspelo.

Večino prvega polčasa gledalci niso videli resnejše priložnosti na eni ali drugi strani. Nekaj več so s streli poskušali Islandci, ki so bili nevarni v končnici prvega dela. V 41. minuti je Gylfi Sigurdsson žogo poslal malo mimo desne vratnice z roba kazenskega prostora, v 45. minuti oziroma sodniškem dodatku pa je Lovre Kalinić obranil poskusa Birkirja Bjarnasona in predvsem Arona Gunnarssona, ki je tudi sprožil z roba kazenskega prostora.

V uvodu drugega polčasa pa je na sceno stopil Milan Badelj. Ta je najprej v 51. minuti z več kot 20 metrov zadel prečko, dve minuti pozneje pa je zadel, potem ko je pritekel v kazenski prostor in "iz prve" poskrbel za 1:0.

Lionel Messi ARG proti NIG Šport Po preobratu znan še drugi udeleženec osmine finala iz skupine D

Le malce zatem se je znova izkazal Kalinić po poskusu Sverrirja Ingija Ingasona z glavo, isti igralec pa je le malce zatem po kotu spet s strelom z glavo zadel prečko. V 66. minuti je Sigurdsson malce z desne strani z roba kazenskega prostora zgrešil vrata, tako kot Bjarnason v 73. minuti iz bližine.

Minuto pozneje je pri Hrvatih z leve sprožil Josip Pivarić, a zgrešil, takoj zatem pa je Dejan Lovren v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je za 1:1 unovčil Sigurdsson. Naslednjo priložnost na tekmi je v 85. minuti zapravil Ivan Perišić, ki je s prostega strela meril le malce previsoko, v 89. minuti pa je zgrešil še Andrej Kramarić.

V prvi minuti sodniškega dodatka pa so Hrvati prišli do nove zmage, ko je malce z leve iz kazenskega prostora zadel Perišić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice