Šport > Nogomet
6722 ogledov

Salah povzročil paniko v Egiptu

mohamed salah Epa
Zvezdnik Liverpoola je s svojo reakcijo po doseženem zadetku vnesel nemir med navijače Egipta.

Egiptovska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela na SP v Rusiji izgubila proti Savdski Arabiji (1:2) in se brez osvojene točke poslovila od tekmovanja.

Egipčanom na mundialu ni pomagala niti prisotnost prvega zvezdnika angleške Premier League Mohameda Salaha, čigar nastop je bil do zadnjega pod vprašajem zaradi poškodbe rame, ki jo je staknil v finalu Lige prvakov.

Napadalec Liverpoola je dosegel oba gola egiptovske reprezentance, ki je morala na SP priznati premoč Urugvaju (0:1) , Rusiji (1:3) in Savdski Arabiji (1:2). Salah je proti slednji dosegel svoj 50. zadetek (klub + reprezentanca) v sezoni 2017/2018.

Čeprav je na tekmi proti Savdski Arabiji zadel za vodstvo, pa se doseženega gola ni veselil, kar je še okrepilo govorice, da naj bi pri komaj 26. letih resno razmišljal o slovesu od reprezentance.

Salaha je namreč močno razjezilo, da so ga uporabili kot politično figuro.

Napadalca so pred začetkom prvenstva fotografirali v družbi čečenskega predsednika Ramzana Kadirova, ki je Egipčane obiskal v njihovi bazi v Groznem. Kadirov je zvezdnika proglasil za častnega prebivalca Čečenije, Salah pa egiptovski nogometni zvezi zameri, ker naj bi to dopustila.

"Mohamed se o tem ni pogovarjal z nobenim izmed naših delegatov. V Rusiji smo se udeležili športnega dogodka in držimo se Fifinega protokola. Ne pogovarjamo se o politiki," je govorice zanikal tiskovni predstavnik zveze Ossama Ismail.

 | Avtor: Epa Epa

Egipčani so pred začetkom prvenstva trenirali v čečenski prestolnici, kontroverzni Kadirov, ki naj bi zagrešil več kršitev človekovih pravic, pa je izkoristil priložnost in poziral ob Egipčanu, ki je po zaslugi odličnih predstav tako na klubski kot reprezentančni ravni postal eden najbolj prepoznanih športnikov na svetu.

Salahova prihodnost v reprezentančnem dresu za zdaj ostaja predmet špekulaciji, je pa napadalec po zadnji tekmi ponudil opravičilo razočaranim navijačem. "Rad bi se opravičil vsem egiptovskim navijačem, ki so nas podpirali na treh tekmah. Vem, da jim te težko. Tako kot nam. Poudaril bi, da se je Egipt na svetovno prvenstvo uvrstil po 28 letih. Nekateri igralci nimajo dovolj izkušenj. Hvala vsem, vrnili se bomo leta 2022," je povedal Salah, ki se po tekmi ni udeležil uradne tiskovne koference.

"Ne vem, zakaj Salaha ni tukaj," se je branil selektor Hector Cuper. "Težave v ekipi? Ne vem, kaj mislite s tem. Kolikor vem, ni nobenih težav. Ne verjamem, da bo prenehal igrati za reprezentanco," je dodal Cuper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice