Šport > Nogomet
2108 ogledov

Po preobratu znan še drugi udeleženec osmine finala iz skupine D

Lionel Messi
Odločitev v skupini D je padla v zadnjih minutah tekem.

Argentina je na svojih prvih dveh tekmah v skupini D osvojila točko proti Islandiji, nato pa doživela še šok s porazom 0:3 proti Hrvaški. Pred dvobojem z Nigerijo je tako nujno potrebovala zmago proti Afričanom, če se je želela prebiti med 16 najboljših reprezentanc tega prvenstva. Bila je sicer nekoliko odvisna tudi od dvoboja med Hrvaško in Islandijo, Hrvatje so sicer na jezo gavčev precej premešali enajsterico proti Islandcem.

Nigerija je tekmo proti Argentini začela kar podjetno, a jo je nato v 14. minuti presekal zadetek prvega argentinskega zvezdnika Lionela Messija. Ta je odlično v teku sprejel dolgo podajo, stekel v kazenski prostor in zadel dolgi kot nigerijskih vrat za 1:0. Ob neodločenem izidu brez zadetkov na drugi tekmi skupine D je bila v tem trenutku Argentina v osmini finala.

Najpomembnejši član gavčev je bil v 34. minuti blizu tega, da bi se še drugič vpisal med strelce. Izvedel je prosti strel z dvajset metrov, okroglo usnje je poletelo proti vratarjevemu kotu in končalo v vratnici. Nigerija je bila povsem nenevarna, šele v zadnjih sekundah prvega polčasa je uspela nenevarno udariti na gol tekmeca.

A vse se je spremenilo v 49. minuti, ko je Javier Mascherano ob kotu Nigerije nepravilno na tla spravil Leona Baloguna, Victor Moses pa je zanesljivo izvedel strel z bele točke za 1:1. V skoraj istem trenutku je Hrvaška povedla proti Islandiji.

Gavči so napadali, a ostajali brez pravih zaključkov, še najbližje grožnji za tekmečevega vratarja je bil poizkus Wilfreda Ndidija, ki je v 71. minuti močno sprožil zunaj kazenskega prostora, a nekoliko čez prečko. Islandija je na drugem dvoboju svojo dobro igro kronala z zadetkom iz enajtmetrovke in še naprej ogrožala hrvaška vrata.

V 80. minuti je imel izjemno priložnost Gonzalo Higuain, ki je po nizki podaji z leve strani ostal sam na desetih metrih, a slabo zadel žogo in jo poslal visoko preko želenega cilja. Le tri minute kasneje bi lahko za zadnji žebelj v argentinski krsti poskrbel Odion Ighalo, ki je pobegnil po levi strani šestnajsterca, prišel neoviran pred vratarja Franca Armanija, a je slednji dobil dvoboj. Argentinski čuvaj mreže je bil ogrožen že v naslednjem napadu, a je strel s prostega strela zadel zunanji del mreže.

Nato pa je prišla odrešitev. Po podaji iz desnega kota je bil na enajstih metrih pozabljen Marcos Rojo, ki je z volejem iz prve zdel spodnji desni kot tekmečevih vrat. Sledila je še ena dobra novica za navijače gavčev, Ivan Perišić je popeljal Hrvaško do vodstva z 2:1 proti Islandiji.

Rezultata na obeh tekmah se nato nista več spreminjala.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice