Šport > Nogomet
958 ogledov

Na zadetek čakali 36 let, zdaj z dvema uničili avstralske sanje

Peru
Peru s prvimi tremi točkami preskočil Avstralce.

Perujska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju premagala Avstralijo z 2:0 (1:0). V skupini C je prvo mesto osvojila Francija, ki je v Moskvi igrala neodločeno 0:0 z Dansko. Slednji dve reprezentanci sta se tudi prebili v osmino finala.

Avstralski nogometaši so bili pred tekmo še v igri za napredovanje v osmino finala, a bi nujno morali zmagati. Toda niso bili niti blizu slavja na dvoboju s simpatičnimi Perujci, ki se od Rusije poslavljajo s štirimi točkami. Namesto da bi bila Avstralija tista, ki bi narekovala ritem igre in bila konkretnejša, se je gledalcem v tem pogledu (še) bolj prikupil Peru, ki je s po enim zadetkom v vsakem polčasu prišel do častne zmage. Obe ekipi pa se poslavljata od Rusije.

Perujci so v prvem polčasu Avstralcem hitro otežili delo, saj so povedli v 18. minuti. Takrat je Paolo Guerrero z leve strani lepo podal na rob kazenskega prostora, od koder je Andre Carrillo malce z desne strani z volejem žogo poslal v gol ob nasprotni vratnici. Carrillo je tako postal prvi Perujec z zadetkom na mundialih po Guillermu la Rosi, ki je proti Poljski zadel 22. junija 1982.

Avstralci so sicer imeli rahlo pobudo, do priložnosti pa so prišli v 27. minuti, ko je prodiral Tom Rogić in prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Pedro Gallese je žogo odbil. V 34. minuti sta Christian Ramos in Anderson Santamaria Mathewu Leckieju preprečila čisti strel iz bližine, v 40. pa je bil z glavo nenatančen Trent Sainsbury.

V 50. minuti so Perujci podvojili prednost, ko je Guerrero prišel do strela z devetih metrov in žogo poslal ob desni vratnici v mrežo. Žoga se je tudi nekoliko odbila od avstralskega branilca.

Deset minut pozneje je na drugi strani žogo po poskusu Aziza Behicha z golove črte izbil eden perujskih branilcev, malce pozneje pa je neuspešno poskusil še izkušeni Tim Cahill. V 67. minuti je od daleč previsoko meril še najmlajši nogometaš na svetovnem prvenstvu Daniel Arzani, tako kot tudi v 83. Mile Jedinak s prostega strela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice