Hrvaški nogomet zavit v črno, umrl prvi strelec lige

Foto: twitter Bruno Boban
Še ena smrt nogometaša.
Oglej si celoten članek

Na nogometnem dvoboju med tretjeligaškima kluboma Marsonija in Slavojina je v Slavonskem Brodu umrl 25-letni Bruno Boban. Tega je v sedmi minuti dvoboja v prsa zadela žoga, nogometaš pa je obležal na igrišču. Zdravniška služba je hitro pritekla na pomoč, a igralca ni uspela rešiti.

"Močen udarec v pluča, oziroma v prsni koš, lahko povzroči aritmijo, ki lahko pripelje do zastoja v delovanju srca," je za 24sata.hr dejal zdravnik Dinama Ivica Smodek. Eden izmed najuglednejših zdravnikov športne medicine na Hrvaškem je še dodal: "Morali bi izboljšati zdravniške preglede, tudi na tekmah druge in tretje lige pa bi morala biti prisotna vozila hitre pomoči, tako kot je to obvezno na dvobojih prve lige."

Boj za igralčevo življenje je na zelenici trajal 45 minut, s tribun pa so ga spremljali tudi pretreseni gledalci. "Slišale so se molitve, tarnanje na igrišču in tribuni, ko pa je bruno pokazal znake življenja, se je zaslišalo tudi glasno bodrenje, a na žalost se je na koncu zgodilo najhujše," so zapisali na sportalo.hr.

Veliki Buffon Plačal privatno letalo, da je prišel na pogreb

Bruno je brat Gabrijela Bobana, ki brani barve hrvaškega prvoligaša Osijeka. Bruno Boban je bil z 12 zadetki sicer najboljši strelec v tretji ligi, v Marsonio pa je prestopil prav iz Slavonije. Na tekmi mu je kot prvi želel pomagati njegov svak Mario Rezo, sicer vratar Slavonije. Pred nekaj meseci je umrl tudi njegov oče.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.