Hrvati o igralcih Dinama: "Naženite golazen, pokazali so, da so govno!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Besna hrvaška javnost je z vso silo udarila po zagrebških nogometaših.
Oglej si celoten članek

Vodstvo nogometnega kluba Dinamo Zagreb je odpustilo trenerja Nenada Bjelico in ostali del trenerskega štaba, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Razlog je v tem, da so po igralcih tudi trenerji zavrnili znižanje plače.

Foto: Epa Nenad Bjelica

V klubu so v začetku tedna od obojih zahtevali, da se do septembra odpovedo 30 odstotkom pogodbeno dogovorjenih obveznosti, tretjino plače bi dobili v dogovorjenih rokih, tretjino pa po šestih mesecih. Oboji so ponudbo zavrnili, medtem ko je uprava kluba znižala dohodke kar za 60 odstotkov.

Kot poroča Hina bi uprava kluba z znižanjem pogodb privarčevala veliko. Igralske plače naj bi se gibale med 100.000 in 800.000 evri na leto, Bjelica pa naj bi po neuradnih podatkih zaslužil kar 1,5 milijona evrov.

Zagreb Niso pristali na znižanje plač, vodstvo začelo odpuščati Težki časi Dinamovci zavrnili predlog nižanja plač

Znameniti hrvaški spletni portal Index je tako izvedel anketo, v kateri je sodelovalo okoli 18.000 bralcev, katere so vprašali, kaj si mislijo o situaciji v Dinamu.

Kar 72 % bralcev smatra, da bi igralci ter strokovni štab morali pristati na zmanjšanje plač, mestem ko je 23 % anketiranih mnenja, da bi Bjelica in igralci morali vztrajati pri svojih plačah. 5 % je neodločenih. Nestrinjanje Hrvatov z odločitvijo Dinamovih igralcev je moč razbrati tudi iz številnih komentarjev, ki so se pojavili na Indexu:

"Neverjeten pohlep igralcev, podpiram upravo kluba," je bil eden izmed najbolj milih komentrajev, medtem ko se jih je večina glasila podobno temu: "Igralci in trener so 'ubožčki', ki se ne bi odrekli niti eni kuni, čeprav mesece ne bodo počeli ničesar."

Foto: Profimedia Dinamo Zagreb

Nekateri so za primerjavo vzeli nemška velikana Bayern München in Borussio Dortmund, kjer je prav tako prišlo do nižanja plač, a se nogometaši in trener niso izkazali za "hinavsko govedo".

"Naj naženejo vso preplačano golazen in naj igrajo naši domači dečki, pa četudi bi bili zadnji" se je glasil še eden izmed komentarjev, medtem ko ni bil nič kaj bolj umirjen niti naslednji bralec:

"Ves čas sem samo hvalil ta Dinamo in Bjelico, sedaj pa so pokazali, da so govno, kot večina drugih."

Foto: Profimedia Arijan Ademi

Še posebej pa je bralce zmotil kapetan Dinama, famozni Arijan Ademi, kateremu zamerijo, da ne želi sprejeti zmanjšanja plače, kljub temu da ga je klub plačeval tudi ves čas njegove suspenzije zaradi dopinga, čeprav mu v tem času niso bili dolžni plačati niti lipe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.