Šport > Nogomet
7508 ogledov

Niso pristali na znižanje plač, vodstvo začelo odpuščati

Maksimir Reševalni pas/Twitter
V Zagrebu je v zadnjih dneh zelo pestro. Ne le zaradi epidemije COVID-19 in nedeljskega potresa.

Hrvaška prestolnica se, tako kot večina večjih evropskih mest, v zadnjem obdobju sooča s strogimi ukrepi za zajezitev COVID-19, obenem pa še z odstranjevanjem posledic nedavnega potresa.

Mnogi so že ostali brez dela, potres pa je načel še na ducate stavb, predvsem v centru mesta. Večina prebivalcev je stopila skupaj, medtem pa v nogometnem klubu Dinamo, katerega član je tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, poteka prava bitka.

Kot ostali profesionalni klubi se morajo tudi serijski hrvaški prvaki spopasti z izpadom dohodka ob prenehanju športnih aktivnosti. Klub je vsem nogometašem tako predlagal, da bi do septembra znižal njihove plače za 30 odstotkov.

nenad bjelica Težki časi Šport Dinamovci zavrnili predlog nižanja plač

Medtem ko se številni dobro plačani športniki prostovoljno odpovedujejo dohodkom, pa je ekipa Dinama zavrnila tovrsten predlog. Velja izpostaviti, da najslabše plačani član prve ekipe Diana na leto v žep pospravi 100.000 evrov, najbolje plačani pa 800.000.

Na stran igralcev je ob omenjenem predlogu stopil tudi glavni trener Nenad Bjelica, poročajo hrvaški mediji. Plača slednjega naj bi močno presegala milijon evrov, lepe zneske pa je služil tudi njegov strokovni štab.

Nenad Bjelica | Avtor: Epa Epa

In prav trenerska ekipa je postala največja žrtev spora. Dinamo je v četrtek namreč sporočil, da je prekinil pogodbo z vsemi trenerji. Brez službe so tako ostali Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz in Jasmin Osmanović. 

Ostal je le njihov (zdaj že) bivši šef - Bjelica! Ta je najtesneje sodeloval s Pomsom in Mayerjem, z njima dela že od začetka svoje trenerske kariere.

Zagreb potres Svet Najbolj dramatični videi potresa v Zagrebu

Hrvaški mediji dodajajo, da je v ozadju prekinitve pogodb prav spor glede nižanja plač. Uprava Dinama naj bi Bjelici, ki bo najbrž tudi sam kmalu postal nekdanji strateg "modrih", zamerila podporo igralcem.

Komentarjev 1
  • giaforlea 09:03 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice