Svet
2060 ogledov

15-letnici niso mogli pomagati

Zagreb potres Profimedia
Vest so potrdili v bolnišnici.

15-letna deklica, ki je bila hudo poškodovana v potresih, ki so v nedeljo zjutraj prizadeli hrvaško prestolnico, je danes popoldne posledicam poškodb podlegla.

To je za hrvaški portal Index potrdil vodja zagrebške bolnišnice, kjer so jo zdravili, Goran Roić. Poudaril je, da je deklica umrla ne glede na vse napore, ki so jih v njeno reševanje vložili vsi v bolnišnici.

Zagreb potres Svet Najbolj dramatični videi potresa v Zagrebu

EU pošilja pomoč

Hrvaška je medtem po nedeljskem potresu v Zagrebu aktivirala mehanizem EU za civilno zaščito, ki omogoča lažje sodelovanje članic v primeru velikih nesreč. Evropska komisija je tako sodelovala pri pošiljanju šotorov, postelj, vzmetnic, grelcev in spalnih vreč iz Slovenije, Madžarske, Avstrije in Italije na Hrvaško, so danes sporočili s komisije.

"Evropska unija je tukaj, da bi pomagala Hrvaški v tem težkem času. Evropska pomoč je že na poti," je dejal evropski komisar za humanitarno pomoč in krizno upravljanje Janez Lenarčič. Zahvalil se je Sloveniji, Madžarski, Avstriji in Italiji za njihova prizadevanja v okvirju evropskega mehanizma civilne zaščite.

Potrdil je, da so v Bruslju pripravljeni Hrvaški zagotoviti tudi dodatno pomoč. Pomoč Hrvaški je v okviru evropskega mehanizma že v nedeljo poslala Slovenija. Tja je odpeljalo vozilo civilne zaščite z deset šotori za bivanje, 60 posteljami, 60 spalnimi vrečami ter 20 ogrevalnimi napravami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.