Svet
4854 ogledov

Tako se je razširila vest o smrti 15-letnice

Zagreb potres Profimedia
V Zagrebu so zaenkrat našteli 66 poškodovanih zgradb in 23 poškodovanih avtomobilov. Razširila se je vest o smrti najstnice.

Ena od močno načetih zagrebških stavb je v Đrođićevi ulici. Njena prebivalka je tudi petnajstletnica, ki je med rušenjem dobila hude telesne poškodbe.

Zagreb potres Video Svet Križ z zvonika skoraj ubil kardinala, zrušil se je strop cerkve

Predstojnik zagrebškega oddelka za nujno medicinsko pomoč Žarko Rašić je v zgodnjih jutranjih urah dejal Hini, da "težko poškodovan otrok ni več kazal znakov življenja" in da so jo zdravniki imeli za mrtvo.

Rašić je omenjeni agenciji naknadno pojasnil, da je sklepal na podlagi evidence zdravnika, ki je sodeloval na nujnem prevozu mlade poškodovanke. Poleg tega ga je šef zagreške službe nujne pomoči seznanil s prevozom pacientke, "ki ni kazala znakov življenja."

Zagreb potres | Avtor: Profimedia Profimedia

Vse skupaj je nato demantiral Goran Roić, predstojnik zagrebške pediatrične klinike. "Kmalu po prvem potresnem sunku so pripeljali 15-letnico s cerebralno poškodbo. Takoj smo jo reanimirali in jo nato dali v oddelek za intenzivno zdravljenje, opravili smo dodatno diagnostiko. Opravili smo nujno računalniško tomografijo (CT), da bi ugotovili stopnjo in naravo poškodbe. Je v zelo kritičnem stanju," je hrvaškim medijem dejal Roić.

Potres pri Zagrebu Slovenija Ali šibkejši potres napoveduje močnejšega?

Slednji je dodal, da je stavba otroške klinike v Klaićevi ulici že močno načeta. "Gre za kompleks štirih zgradb. Najbolj je nastradala stavba zgrajena v letu 1908, kjer so se pojavile zelo nevarne razpoke in manjša rušenja. Vse paciente smo premestili v novejši del kompleksa, kjer je škoda precej manjša. Vse otroke in starše, ki jim je zdravstveno stanje to dopuščalo, smo poslali domov," je skelnil Roić.

Ta je sporočil še, da zaenkrat niso sprejeli drugih otrok ali mladostnikov s težkimi telesnimi poškodbami. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:05 23.marec 2020.

    Komur ni jasno kaj se dogaja , mu pač jaz nisem kriv ! Lahko reši življenje petim drugim !