Šport > Nogomet
897 ogledov

Hrvati o igralcih Dinama: "Naženite golazen, pokazali so, da so govno!"

Dinamo Zagreb Profimedia
Besna hrvaška javnost je z vso silo udarila po zagrebških nogometaših.

Vodstvo nogometnega kluba Dinamo Zagreb je odpustilo trenerja Nenada Bjelico in ostali del trenerskega štaba, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Razlog je v tem, da so po igralcih tudi trenerji zavrnili znižanje plače.

Nenad Bjelica | Avtor: Epa Epa

V klubu so v začetku tedna od obojih zahtevali, da se do septembra odpovedo 30 odstotkom pogodbeno dogovorjenih obveznosti, tretjino plače bi dobili v dogovorjenih rokih, tretjino pa po šestih mesecih. Oboji so ponudbo zavrnili, medtem ko je uprava kluba znižala dohodke kar za 60 odstotkov.

Kot poroča Hina bi uprava kluba z znižanjem pogodb privarčevala veliko. Igralske plače naj bi se gibale med 100.000 in 800.000 evri na leto, Bjelica pa naj bi po neuradnih podatkih zaslužil kar 1,5 milijona evrov.

Maksimir Zagreb Šport Niso pristali na znižanje plač, vodstvo začelo odpuščati nenad bjelica Težki časi Šport Dinamovci zavrnili predlog nižanja plač

Znameniti hrvaški spletni portal Index je tako izvedel anketo, v kateri je sodelovalo okoli 18.000 bralcev, katere so vprašali, kaj si mislijo o situaciji v Dinamu.

Kar 72 % bralcev smatra, da bi igralci ter strokovni štab morali pristati na zmanjšanje plač, mestem ko je 23 % anketiranih mnenja, da bi Bjelica in igralci morali vztrajati pri svojih plačah. 5 % je neodločenih. Nestrinjanje Hrvatov z odločitvijo Dinamovih igralcev je moč razbrati tudi iz številnih komentarjev, ki so se pojavili na Indexu:

"Neverjeten pohlep igralcev, podpiram upravo kluba," je bil eden izmed najbolj milih komentrajev, medtem ko se jih je večina glasila podobno temu: "Igralci in trener so 'ubožčki', ki se ne bi odrekli niti eni kuni, čeprav mesece ne bodo počeli ničesar."

Dinamo Zagreb | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekateri so za primerjavo vzeli nemška velikana Bayern München in Borussio Dortmund, kjer je prav tako prišlo do nižanja plač, a se nogometaši in trener niso izkazali za "hinavsko govedo".

"Naj naženejo vso preplačano golazen in naj igrajo naši domači dečki, pa četudi bi bili zadnji" se je glasil še eden izmed komentarjev, medtem ko ni bil nič kaj bolj umirjen niti naslednji bralec:

"Ves čas sem samo hvalil ta Dinamo in Bjelico, sedaj pa so pokazali, da so govno, kot večina drugih."

Arijan Ademi | Avtor: Profimedia Profimedia

Še posebej pa je bralce zmotil kapetan Dinama, famozni Arijan Ademi, kateremu zamerijo, da ne želi sprejeti zmanjšanja plače, kljub temu da ga je klub plačeval tudi ves čas njegove suspenzije zaradi dopinga, čeprav mu v tem času niso bili dolžni plačati niti lipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice