Šport > Nogomet
3931 ogledov

Hrvati ostro napadli Slovenca: "Razmišlja prepočasi, je najšibkejši člen!"

Petar Stojanović Epa Petar Stojanović (levo) na tekmi proti Šahtarju.
V Zagrebu se je v sredo zvečer odvila dramatična tekma, ki je dvignila veliko prahu. Vroče pa je bilo že pred srečanjem.

Dinamo Zagreb je na svojem Maksimirju na neverjeten način zapravil zmago proti ukrajinskemu Šahtarju (3:3), potem ko je še v tretji minuti sodnikovega dodatka vodil s 3:1.

V prvi postavi hrvaških šampionov, ki jim gre letos odlično v Ligi prvakov, je bil znova tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, zasedel je svoje standardno mesto na desnem boku.

Stojanović je na zelenici ostal do 72. minute, takrat ga je, pri izidu 1:1, trener Nenad Bjelica zamenjal. Nekdanji igralec Slovana, Brava in Maribora tako ni sodeloval v katastrofalni končnici, ko so Zagrebčani dobili dva šokantna gola.

Luka Ivanušec Liga prvakov Šport Tokrat drama v Zagrebu, Dinamo zapravil priigrano zmago

Dan pred srečanjem se je na zelo priljubljenem hrvaškem portalu Index pojavila analiza Stojanovićeve igre. Avtor o Slovencu ni pisal z izbranimi besedami, očital mu je veliko pomanjkljivosti v fazi branjenja in skromne miselne sposobnosti.

"Stojanović je zelo motoričen igralec in to je njegova edina kakovost na ravni pravega bočnega igralca. Dober je samo pri odvzetih žogah, kar pa je zasluga Dinamovega sistema igre in večje svobode v igri," je zapisano v analizi.

Petar Stojanović | Avtor: Epa Petar Stojanović (levo) na tekmi proti Šahtarju. Epa

"Bjelica ga je ščitil, branil se je z nizko cono, Šunjić in Gojak pa sta imela specifične naloge, da sta pomagala Stojanoviću. Zato je Stojanović lani izgledal bolje kot je v resnici," so o preteklih predstavah bočnega branilca, s katerimi se je ustalil v enajsterici, zapisali pri dalmatinskem portalu.

"Stojanović ne zna prepoznati situacije na igrišču. Tudi ko uspe, je običajno prepozno. Ne uči se iz napak. Prepočasi razmišlja in prihaja v situacije, ko so možnosti za uspešno posredovanje izjemno majhne, dela nepotrebne prekrške in zbira kartone. Stojanović niti po štirih letih ni postal nič več od Dinamovega najšibkejšega člena," so ostro zaključili pri Indexu.

Nenad Bjelica Po tekmi Šport Trener Dinama: VAR je navadno sran...!

Takoj po šokantnem remiju proti Šahtarju je Stojanovića v bran vzel soigralec Dino Perić: "To, kar so pisali dan pred tekmo, je smešno. Lani in letos smo v Evropi naredili korak naprej. Imeti tako malo spoštovanja do igralcev, posebej do njega (Stojanovića, op. a.), ki letos, z izjemo 20 minut v Ukrajini, ko smo bili vsi utrujeni, igra odlično ... Ne vem, kaj naj rečem. Tako se vnaša nemir v ekipo. V tej državi nas je štiri milijone, moramo biti enotni. Takšne stvari človeka frustrirajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice