Šport > Nogomet
7766 ogledov

Brutalno pretepli iznajdljivega trgovca s poceni jajci

Nikša Hajduk Split jajca PrtSc
Huligani so se spravili nad skupino ljudi, med katerimi je bil tudi trgovec, ki je zaslovel z zanimivim akcijskim znižanjem.

Že vrsto let je nesporen vladar hrvaške nogometne scene Dinamo Zagreb. Njegov največji rival Hajduk Split že več kot desetletje ne more slediti finančnim vložkom kluba iz prestolnice, ta doma pobira lovorike in se uvršča v Ligo prvakov.

Prav zato je bil za splitske navijače odličen start v letošnjo sezono 1. HNL pozitivno presenečenje. Hajduk je namreč vse do sredine oktobra vztrajal na vrhu lestvice, trenutno ima, ob odigrani tekmi več, le točko manj od Dinama.

Sredi tega tedna so Splitčani igrali v osmini finala hrvaškega pokala in po porazu 2:1 izpadli proti Gorici. Srečanje je bilo odigrano v Veliki Gorici tik ob Zagrebu, kot navijač Hajduka se ga je udeležil tudi Splitčan Nikša Vrce, sicer lastnik trgovine v dalmatinski metropoli.

Luka Menalo Preporod Šport Veljal za Dinamov odpadek, v Sloveniji si rešil kariero, zdaj reprezentant

Vrce je zaslovel z marketinško akcijo, ko je v svoji trgovini ponujal jajca po znižani ceni, vse dokler je bil Hajduk na prvem mestu. Stvar je hitro postala odmevna, Vrce pa prepoznaven obraz širom Hrvaške.

Hajduk Split jajca | Avtor: Facebook Facebook

Trgovec, ki se je boril v vojni za osamosvojitev Hrvaške v devetdesetih, se je po srečanju v Veliki Gorici, pred odhodom domov, s prijateljema ustavil na večerji v bližnji zagrebški soseski Susedgrad.

Po odhodu iz lokala so ugotovili, da jim je nekdo preluknjal pnevmatiko na avtomobilu. Ko so se spravili k zamenjavi, pri čemer jim je pomagal mimoidoči domačin, so bili napadeni s strani približno ducata maskiranih huliganov, oboroženih s palicami.

"Nismo imeli pravega ključa za menjavo pnevmatike in pomagal nam je voznik avtomobila z zagrebškimi registrskimi tablicami. Ko sem se spravil k delu, sem zaslišal vpitje in nato začutil udarec. Dojel sem, da je pretepa več ljudi, nato pa ne vem več natančno, kaj se je zgodilo," je vse skupaj opisal Vrce za Splitski dnevnik.

Oseminštiridesetletni Vrce je bil, tako kot ostali poškodovanci, prepeljan v bolnišnico Sveti Duh. Tam ga je obiskal predsednik Hajduka Marin Brbić in mu v imenu kluba zaželel hitro okrevanje, obdaroval ga je tudi z gostujočim dresom.

Iz zagrebške policije so za medije potrdili, da o dogodku poteka kriminalistična preiskava.

Komentarjev 1
Sorodne novice