Šport > Nogomet
553 ogledov

Veljal za Dinamov odpadek, v Sloveniji si rešil kariero, zdaj reprezentant

Luka Menalo Profimedia
Robert Prosinečki je v reprezentanco Bosne in Hercegovine vpoklical kar tri zvezdnike iz najmočnejše slovenske lige.

Po porazu z Grčijo z 2:1 je Bosna in Hercegovina izgubil skoraj vse možnosti za uvrstitev na Euro 2020. Za neposredno uvrstitev bi izbranci Roberta Prosinečkega morali na domačem igrišču premagati Italijo ter Lihtenštajn v gosteh, obenem pa bi se jim morali poklopiti še nekateri drugi izidi.

Toda reprezentanca polna nogometnih zvezdnikov, kot so Edin Džeko (Roma), Miralem Pjanić (Juventus) in Sead Kolašinac (Arsenal), se ne predaja ter se podaja v lov na šest točk v poslednjih dveh tekham kvalifikacij.

V "misiji nemogoče" pa bodo sodelovali kar trije zvezdniki iz najmočnejše slovenske nogometne lige.

Dino Hotić Slo, ali BiH? Šport Dokončno znana Hotićeva reprezentančna usoda

Iz vrst aktualnega državnega prvaka sta se v reprezentanco prebila vratar Kenan Pirić, ki je do sedaj za reprezentanco zbral en nastop na prijateljski tekmi z Mehiko leta 2018, in najnovejša pridobitev bosanske reprezentance, Dino Hotić, ki še čaka na reprezentančni debi.

Po januarju 2018, ko je na prijateljski tekmi proti Mehiki in ZDA zbral svoja edina reprezentančna nastopa, pa se je v reprezentanco vrnil pozabljeni Luka Menalo, ki je bil po svojem prestopu k zagrebškem Dinamu na stranskem tiru, a je z odličnimi letošnjimi nastopi pri Olimpiji ponovno prepričal Prosinečkega, da si zasluži vpoklic.

Luka Menalo Sledilo opravičilo Šport Član Olimpije šokiral slovenske ljubitelje nogometa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.