Šport > Nogomet
813 ogledov

Matjaž Kek pokomentiral Hotićevo željo po menjavi reprezentance

Matjaž Kek Anže Petkovšek
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na odločilnih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji in Avstriji, med drugim pa se je tudi odzval na nedavno odločitev Dina Hotića.

"Čaka nas sklepni del kvalifikacijske skupine. Za nas je to zelo dobro, z dvema pozitivnima izidoma smo opozorili, da bo Slovenija naredila vse, da bo do konca v igri, v vzdušju, ki je zelo pozitivno. Dve tekmi sta pred nami, ti bosta dali dodatne odgovore, koliko smo sposobni v določenih trenutkih in kakšna bo naša vloga v zaključnih terminih. Seveda je motiv strahovit, imamo željo in cilj po dveh pozitivnih izidih," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal Matjaž Kek, ki bo spet lahko računal na Jako Bijola.

Matjaž Kek Euro 2020 Šport Kek razkril orožja za boj proti Makedoncem in Avstrijcem

Odmevni septembrski zmagi sta Slovenijo popeljali na prag uresničitve cilja, preboja na EP, kar pa po Kekovem mnenju ne sme pomeniti dodatnega pritiska. "Če to, kar se je nam zgodilo, naredi pritisk, potem si v napačnem poklicu. To, kar se je nam zgodilo na zadnjih tekmah, je dodaten motiv. Vsak pozitiven rezultat prinese spodbudo. Sem optimist, ne glede samega rezultata, ampak glede pripadnosti, želje, motivacije," pravi Kek.

Dino Hotić | Avtor: Profimedia Profimedia

Odgovoril je tudi na vprašanje o Dinu Hotiću, ki naj bi se ogrel za igranje za reprezentanco BiH. "To je odločitev vsakega posameznika. Hotića sem poklical tudi za tisto akcijo v Španiji, kjer je tudi igral. Ampak zgodba A-reprezentance ni od danes do jutri, ampak je tu sistem. Igralec pa je zanimiv tudi zame," je dejal Kek.

NK Maribor Dovolj čakanja Šport Zvezdnik Maribora obupal nad Slovenijo, izbral BiH

Sicer pa ga veseli uspeh odbojkarjev, ki bodo nocoj igrali polfinale evropskega prvenstva. Odbojkarji so septembra bili na stadionu ob nogometnih uspehih. "Da se nam je v kratkem času zgodilo toliko pozitivnega, je to le potrditev, koliko smo sposobni. Da zapoje himno 11.000 ljudi brez glasbene spremljave ... Takoj sem pripravljen iz lastnega denarnega nadomestila plačati kompletni reprezentanci letalske karte in namestitev v Makedoniji, če je ona naš talisman," je malce v šali dejal Kek in dodal: "To je res lepo, ko potrdijo to še rezultati, je to še dodatna vrednost. Vidi se pozitivno fanatičnost na obrazu. To je to. Želim jim vso srečo danes in v Parizu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.