Šport > Nogomet
688 ogledov

Hrvaški odzivi: "Kdo je 'SINIŠA' Rožman?"

Simon Rožman Gregor Katič
Potem ko je nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan odstopil z mesta glavnega trenerja Rijeke, je vse bolj jasno, da bo njegovo mesto prevzel Simon Rožman.

Igor Bišćan vse od svojega imenovanja na glavno mesto trenerja Rijeke ni imel lahkega dela. Še kot nogometaš se je namreč zameril navijaški skupini Armada, ki ga preprosto ni vzela za svojega in mu je stalno metala polena pod noge, dokler mladi hrvaški strateg ni imel vsega dovolj. Sporazumno se je razšel z vodstvom kluba, ki naj v prihodnjih dneh na njegovo mesto postavilo Slovenca Simona Rožmana.

Simon Rožman Spet Slovenec na klopi Šport Slovenski trener se odpravlja čez mejo, vodil bo Rijeko

Rožman je v Sloveniji že precej uveljavljeno trenersko ime, saj je skupaj s Tomažem Petrovičem eden izmed glavnih predstavnikov mladega vala perspektivnih slovenskih trenerjev, a v tujini si še ni imel priložnosti zgraditi pravega imena, zato nas je zanimalo, kakšni so odzivi v hrvaških medijih na potencialno imenovanje Rožmana za trenerja Velikana s Kvarnerja.

 

"Siniša" Rožman?

 

Pri pregledovanju hrvaških medijev je zagotovo najbolj izstopal naslov na spletni strani 24 Sata, kjer so pripravili lep članek o mladem slovenskem trenerju, a so si naredili neverjetno blamažo pri naslovu, ki se je glasil: "Kdo je Siniša Rožman, kandidat za mesto trenerja Rijeke". Na srečo so naslov z napačnim imenom našega trenerja kmalu odtsranili ter ga spremenili v: "Zrušil je Freiburg, osvojil Slovenski pokal in je Kekov ljubljenec..."

Siniša Rožman | Avtor: Google Google

Članek nato avtor Fabijan Hrnčić začne z besedami, da se je Rijeka potem, ko je klub vodil mladi kreativni trener Igor Bišćan, odločila, da na klop posadi še mlajšega, komaj 36-letnega nekdanjega trenerja Celja in Domžal, ki je do sedaj osvojil Slovenski pokal, a je moral po "črni luknji" in osmih porazih na začetku sezone zapustiti Domžale. Tu se je avtor članka ponovno zmotil, saj Rožman res ni najbolj posrečeno startal s sezono, saj na sedmih tekmah ni vpisal nobene zmage, ne pa da je izgubil vse tekme, saj je zbral tri remije in štiri poraze.

Avtor se je ozrl na to, da mladi trener za seboj ni imel zavidljive igralske kariere, saj je igral za Celje in nižjeligaše Mons Claudius ter Kovinar Štore, da se je rajši posvetil trenerskemu poklicu, kjer je vodil mlajše kategorije Celja, preden je pri zgolj 31 letih prevzel člansko ekipo Celja ter postal najmlajši trener 1. Slovenske nogometne lige.

Nato so našteti njegovi številni trenerski dosežki, od tega da je najprej Celje rešil pred izpadom, že naslednjo sezono pa ga popeljal do naslova državnega podprvaka ter v finale pokala. Po še eni sezoni na mestu glavnega trenerja Celja se je odpravil v Domžale, kjer je prevzel mesto športnega koordinatorja, preden je po odhodu Luke Elsnerja v Olimpijo postal glavni trener ekipe.

Simon Rožman, 24 Sata | Avtor: 24 sata 24 sata

Tu pa se začnejo uspehi, ki so naravnost navdušili avtorja članka, katerega so še posebej impresionirali Rožmanovi uspehi v Evropi. Na kratko omeni, da je Rožman po prevzemu Domžal osvojil Slovenski pokal ter končal na četrtem in tretjem mestu v prvenstvu, nato pa se posveti evropskim preizkušnjam.

Najprej se seveda posveti zgodovinski izločitvi Freiburga iz kvalifikacij Evropske lige ter herojski bitki z Marseillom, ko se je po remiju v Domžalah in porazu v gosteh francoski velikan le izkazal za pretrd oreh. Prav tako se posveti še letošnjim nastopom, kjer poudari, da bi v kvalifikacijah za Evropsko ligo skorajda izločil Malmö, a se je z obilico sreče švedski klub le uvrstil dalje.

Matjaž Kek HNK Rijeka | Avtor: Profimedia Profimedia

Za konec članka se avtor še dotakne velikega Rijekinega heroja Matjaža Keka ter izpostavi, da se je Rožmana z Rijeko povezovalo že v preteklosti, ko je klub še vodil aktualni slovenski selektor, ki naj bi si Rožmana želel za takratnega pomočnika. Prav Kek in njegovo priporočilo pa naj bi bila po besedah avtorja članka glavni razlog, da bo Rožman kmalu tudi uradno imenovan za glavnega trenerja Rijeke.

Podobne članke, kjer se naštevajo uspehi Rožmana ter se predvsem opozarja na njegovo povezavo z Matjažem Kekom, lahko najdemo tudi na straneh Indexa, Novega lista...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice